Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Kristian Lowzow Last ned

Innblikk i den store verden

”Dere skal elske hverandre! Som jeg har elsket dere, skal også dere elske hverandre. Av dette skal alle kjenne at dere er mine disipler, om dere har kjærlighet til hverandre.” - Joh 13,34-35
Del Facebook Twitter E-post
bildet viser fem ungdommer

f.v.t.h.: Mparany, Jan Erik, Brit Helen, Håvard og Kristian

Ofte hører man bare om prosjektene NMS har i de ulike misjonslandene og det kan være vanskelig å knytte seg til dem. I sommer gjorde vi noe med det. Fire unge voksne fikk være med på en tur til Etiopia som NMS har arrangert de siste fire årene, hvor vi fikk være med å delta på en leir og hvor vi fikk lære mer om de ulike prosjektene de har der nede. Målet med turen var å få være med å gi en hjelpende hånd til mennesker som trenger det mer enn vi selv gjør.

I løpet av de tretten dagene på tur, tilbragte vi store deler på leiren ”Summer Together” som fant sted i en liten landsby, Kamashi. Leiren fokuserer på å skape vennskap blant ungdommene i Kamashi-området, men også med oss som kommer langveisfra. På det meste hadde vi ungdommer fra åtte forskjellige steder. Programmet på leiren var allerede laget da vi ankom og vi hadde fått ansvar for tre bolker, noe som var annerledes sammenlignet med første året NMS sendte team ned, da de norske hadde hele opplegget. Dette var en flott opplevelse, da det viser at de ikke er avhengige av team fra Norge for å ha leiren, men vi er mer et friskt pust inn i arbeidet. Vårt fokus var i hovedsak å lage ulike aktiviteter for ungdommene og ha noen ulike seminarer, blant annet ungdomsmedvirkning og ledertrening.

ungdommer har selskapslekerDagene vi hadde sammen med ungdommene var preget av mye latter og aktiviteter. Vi fikk gleden av å lære dem noen av våre norske leker og fikk ellers ta del i deres kultur og levemåte. Selv om språket var ukjent og vanskelig var det ingen hinder for et fint fellesskap og vise kjærlighet på tvers av landegrensene. Familier inviterte oss hjem til seg hvor vi ble servert ulike etiopiske tradisjonelle retter og vi opplevde en gjestfrihet og glede over besøket.

Uteam har vært med på å skape et engasjement for å leve for noe større enn oss selv, det har bygd et fellesskap på tvers av landegrenser og vi har lært mer om en annen kultur og hvordan verden henger sammen. Jeg gir terningkast 10 for denne muligheten!

Tekst: Uteam til Etiopia 2017 (Kristian Lowzow, Brit Helen Finstad, Håvard Rensvold, Jan Erik Sjölander)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp