Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Sophie Küspert-Rakotondrainy Last ned

Elsker å gi råd

Jalal Biresaw (32) er ny prosjektleder for Begi Kondala område i det integrerte landsbyutviklingsprosjektet Green LiP. Er det noe han liker, så er det å se at bønder jobber selvstendig med rådene de får. Da blir han veldig stolt.
Del Facebook Twitter E-post
To menn står i en hage

Jalal får selv gode råd innimellom. Her er han sammen med Zakir som er leder for Mao Komo prosjektområde og har mye god erfaring med å jobbe med minoriteter

Jalal vokste opp i landsbyen Bille Bikiltu utenfor Begi. Hans naboer var Mao Sit Shwala, og selv om han ikke lærte språket deres, var han interessert i å lære om deres levemåte og kultur. Så når han nå er blitt prosjektleder, er det ikke rart at fokuset er på minoriteter og marginaliserte grupper.

75% av menneskene som jobber med Green LiP Begi Kondala i år har minoritetsbakgrunn. Da kommer det godt med at Jalal jobber kulturelt sensitivt og bevisst.

Jeg liker å gi råd til bønder, for da kan jeg etter kort tid se at de forbedrer sine levekår, får inntekter og ikke lenger trenger mine råd.

Videre forteller han at han bruker ekstra tid og innsats når han jobber med Mao Sit Shwala familier, fordi han først ønsker å overbevise dem om at de er like mye verdt som alle andre, og at de kan få til å forandre levekårene dersom de prøver.

Den største gleden i jobben er å se at folk lytter til mine råd og begynner å klare seg selv!

Det er tydelig at Jalal ikke er ny for integrert landsbyutvikling. Han jobbet i mange år som feltarbeider (extension worker), både for det tidligere landsbyutviklingsprosjektet i Begi og for Green LiP. Når han nå er blitt prosjektleder etter at den tidligere lederen, Damaksa, forlot jobben i sommerferien, kommer denne erfaringen godt med.

Tekst: Sophie Küspert-Rakotondrainy

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp