Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Mparany Rakotondrainy Last ned

Ungdommer for samfunnet

Den årlige ungdomsleiren Summer Together ved Kamashi ungdomssenter var som alltid en suksess. Temaet i år var «Ungdommer for samfunnet» - unge som står sammen for å gjøre samfunnet til et bedre sted for alle.
Del Facebook Twitter E-post

I år hadde vi besøk av Brit Helen, Kristian, Håvard og Jan Erik fra NMSU, og sammen med 100 andre flotte ungdommer gjorde de Summer Together til en suksess. De ledet både leker, sportsaktiviteter og undervisning i likestilling og ledelse. Nye vennskap ble knyttet på tvers av nasjonalitet, kjønn og relion, og ungdommene lærte av hverandre.

Glade ungdommer

Uteleker på ungdomssenteret. Ungdommer fra ulike etniske grupper har det gøy sammen og lærer mange nye leker fra det norske teamet

De Etiopiske ungdommene var fra ulike deler av landet, mange av dem fra minoritetsgrupper som Gumuz, Mao og Komo, og Anywaa og Nuer fra Gambela. Alle fikk lov til å snakke på sitt morsmål, noe som gjorde oversettingen til et omfattende anliggende, men det birdo absolutt til mangfold og toleranse. Til dels er det og har det vært etniske konflikter mellom noen av disse gruppene, og det var flott å se hvor harmonisk samværet var på leiren. Det var både kristne og ikke-kristne ungdommer side ved side og jentene var inkludert på lik linje med guttene, noe som ikke er en selvfølge i Etiopia.

 

«På Summer Together er alle velkommen. Det er viktig for oss å skape samhold og gjensidig forståelse på tvers av etnisitet, kjønn og religion», sier Hambisa Ayana, leder for ungdomssenteret.

Fire norske ungdommer spiller De tre bukkene bruse

De tre bukkene bruse i aksjon! Brit Helen, Jan Erik, Håvard og Kristian (fra v. til h.) deler norsk kultur og dramatiserer et kjent norsk eventyr, til stor glede og mye latter for alle involverte

De norske ungdommene reiste hjem etter å ha vært med på å plante noen frø hos de etiopiske ungdommene, og gi dem nye perspektiver på livet og verden. Men også de fire norske hadde litt ekstra med i bagasjen da de reiste hjem.

En aha-opplevelse for Håvard:

«Vi trodde vi bodde veldig primitivt på ungdomssenteret, og jeg må innrømme at vi var litt sjokkert da vi kom. Men etter at vi fikk se hvordan hjemmene i Kamashi ser ut, skjønte vi at de etiopiske ungdommene må tro at vi bodde som konger i slott på ungdomssenteret.»

Ungdommer for samfunnet var et absoultt passende tema. Samfunnet i og rundt Kamashi får utrolig mye igjen for ungdomsarbeidet, og vi er sikre på at Brit, Kristian, Håvard og Jan Erik kommer til å ta med seg nye tanker og perspektiver inn i deres ungdomsmiljø i Norge.

Tekst: Mparany Rakotondrainy og Sophie Küspert-Rakotondrainy

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp