Camp Kjeldsund: Smak av en større verden
Helga var smekkfull av program for store og små på det vakre leirstedet ved fjorden blant Sunnmørs fjellene. Til tross for regn og vind foregikk mange aktiviteter utendørs både i vann og på land. Det var bibeltime for alle aldersgrupper; dans og sang av Hildegunn Vederhus; misjonsløype og misjonstivoli og ikke minst – fokus på Etiopia.
Gjennom hele helga kunne de over 100 påmeldte (stort og smått) bli kjent med Etiopia ved å bruke alle sanser. Historier ble delt; babytepper strikket på; etiopiske smaker smakt på; ‘sokkefotball’ på etiopiske vis ble spilt og alle ble utfordret til å skrive navnet sitt med det amhariske alfabetet!
Noe av det som gledet meg mest var å se at en NMS/NMS U leir samler så mange ulike mennesker på ett sted; her var stort og smått, asylsøkere fra ulike land; og en lederstab som også representerer flere nasjonaliteter.
Reem Haile Kidane (20) er fra Eritrea og kom til Norge da hun var 10 år gammel etter å ha bodd flere år i Saudi Arabia. Hun har vært aktiv i NMS U både som deltaker og leder siden hun kom, og har også sittet i Regionsrådet for NMS U Region Møre i 5 år. Kjelsund leirsted og NMS U har betydd mye for henne
Kjelsund var det første stedet i Norge der jeg virkelig følte meg velkommen og godt tatt imot
NMS og NMS U gir mennesker smak av en verden som er større enn Norge på mange ulike måter– både den globale fysiske verdenen og Guds rike. Dette var gjenspeilet på Camp Kjeldsund ved at verden utenfor Norge, ikke bare fortalt gjennom misjonærenes øyne, blir en del av leiren ved at deltakere og ledere fra ulike land og med ulik utenlands erfaring setter sitt preg på den.
Flere utenom leiren deltok også på gudstjenesten søndag morgen som ble feiret på leirstedet sammen med presten fra den lokale menigheten. Et flott og naturlig møtepunkt mellom NMS og Den Norske kirke som kanskje ikke ville være en selvfølge overalt?
Mangfoldet representert på gudstjenesten – og i rammen av en vellykket helg på Camp Kjeldsund gav mersmak av himmel! Det er virkelig noe å ta med seg tilbake til Etiopia.
Tekst: Marit Breen
Foto: Hilde Lervik Langås