Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Mparany Rakotondrainy Last ned

Engelskkurs åpner nye muligheter

15 av våre prosjektmedarbeidere er på engelskkurs i sommer. Det betyr veldig mye for dem – ikke bare fordi de lærer engelsk!
Del Facebook Twitter E-post
Bildet viser tre unge menn

Shedin Mamuda, Milki Kadiro og Jamal Babakir er de første engelskstudentene fra Mao og Komo området

Shedin, Milki og Jamal er fra Begi-området. De tilhører folkegruppene som ofte omtales som «Mao og Komo». Men i virkeligheten er de henholdsvis Seze, Shuluyo og Gwama. Mennesker fra disse «usynlige» folkegruppene har enda mindre sjanser i livet enn andre som kommer fra landsbygda.

Ikke bare har de alle mulige fordommer mot seg, men i tillegg kommer folk gjerne med argumenter som «De har jo ikke utdannelse og ikke kan de engelsk heller» dersom de søker på jobber.

Jeg prøver å snakke litt på engelsk nå, og jeg får det til!

Dette sier Milki, som går i 9. klasse og er den med høyest utdannelse fra sin folkegruppe. Han vil fortsette på skolen og få seg utdannelse (han får støtte til å gå på skolen fra et NMS finansiert prosjekt gjennom Begi Gidami synoden).

Tre jenter fra Blånildalen ler

Angwake Merga, Ebizh Enjifata og Addise Ferede fra Kamashi har det gøy på engelskkurs

Kvinner møter også mye på hindringer i Etiopia, og ofte er engelsken deres ikke så god. Derfor er hele staben til kvinneprosjektet WEWEP på engelskkurs i sommer, sammen med tre jenter fra Kamashi ungdomssenter i Blånildalen.

Engelskkurset er ikke bare bra for å lære engelsk. Vi knytter også kontakter, blir inspirerte av andre kvinner og får erfaringer vi ikke hadde fått i Kamashi,

sier Addise som er regnskapsfører ved ungdomssenteret.

Jeritu, lederen for WEWEP er første til venstre (stående) på bildet nederst. Hun snakker engelsk på ganske høyt nivå og jobber mest med grammatikk på kurset. Læreren Zelalem sitter foran helt til høyre.

Vi ønsker hele gjengen lykke til med resten av kurset. Neste gang vi møtes skal vi snakke engelsk!

Tekst: Sophie Küspert-Rakotondrainy

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp