Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Nelson Amagu/Sarah Erhard Last ned

Hambisa og Lozrans eventyr fortsetter

Fra 3. april til 15. mai skal Hambisa og Lozran bo i Kampala, Uganda for “outreach program”.
Del Facebook Twitter E-post

Fra begynnelsen av januar til slutten av mars var Hambisa og Lozran ved YWAM Muizenberg, Sør-Afrika for å gå på disippeltreningsskole og møte ungdommer fra alle verdens hjørner. Opplevelsene deres fortsetter, og akkurat nå er de i Kampala på outreach frem til 15. mai. De to ungdommene fra Blånildalen er veldig ivrige etter å dele troen og erfaringene sine i en flyktningleir i Kampala. Dessuten liker de godt å spise fisk fra Lake Victoria.

Her er et brev fra dem hvor de forteller om sine erfaringer så langt:

Bildet viser 9 ungdommer fra ulike land som er på outreach i Uganda

Hambisa (nr. 5 fra venstre) og Lozran (bak Hambisa) sammen med resten av outreach teamet i Uganda

Vi kom hit i Uganda for fire uker siden, og ting går bra. Klimaet er det samme som i Etiopia og det regner. Så dette virker kjent for oss – regn og gjørme likner på hjemme, men vi føler ikke at det er hjemme likevel. Det er så mange nye ting å se!

Vi gjør kristen tjeneste hos folk i lokalmiljøet og i flyktningeleiren. Vi forkynner i kirken, oppfordrer folk med Guds ord, snakker med unge mennesker på gaten og gi opplæring for barna på skolen. Vi føler oss veldig privilegerte, spesielt for gatearbeidet og undervisningen på skolen. Vi har aldri gjort noe sånt i Etiopia. Dette virker som små ting, men det er veldig viktig fordi det er mange barn og unge som bor på gata og som ingen bryr seg om.

Vi underviser også ved disippeltreningsskolen, Kampala base, har møter i kirker og hjemme hos flyktningene for å dele evangeliet og tilbringe tid med dem ved å be og gjør ulike arbeidsoppgaver. Vi hjelper uteliggere og gjør mange ting sammen med YWAM staben, som for eksempel å lage mat og gjøre rent. Vi setter pris på å være til hjelp for andre mennesker i ulike land.

Samarbeidet i teamet vårt er veldig bra. Vi snakker med hverandre både alene og i gruppe, ber sammen, deler de tingene vi har og har det gøy sammen. Det er virkelig en ny opplevelse for oss. Vi elsker det!

Opplæringen i Sør-Afrika og outreach er virkelig relevant for oss. Vi lærer så mye nytt, for eksempel hvordan mennesker med ulike talenter og kulturer kan jobbe sammen. I vårt samfunn er det en del splittelse, men hvis folk samarbeider kan de få til store ting. Uansett hvor vi kommer fra er vi én i Gud, og det er ingen forskjell for Han. Og alle har sine talenter.

Når vi reiser hjem igjen kommer vi til å vise ungdommene hvor vi bor og i området rundt hvordan man kan vise kjærlighet og arbeide sammen for å lære dem Guds ord, likestilling, identitet og samhold, frivillighet og andre ting vi lærte på disippeltreningsskolen og outreach.

Til slutt vil vi si at dette studiet allerede har begynt å forandre våre liv og etter at vi har kommet hjem igjen vil det forandre livene våre enda mer. I tillegg har vi et stort håp om at lærdommen fra dette vil endre samfunnet vårt og vil ha en stor innvirkning på hvordan vi lever sammen i Blånildalen.

Tusen takk! Gud velsigne NMS for at dere gav oss denne muligheten. Vi er veldig velsignet som har hjelp fra staben i NMS Etiopia.

Skrevet av Hambisa og Lozran, bearbeidet av Mparany Rakotondrainy og oversatt av Sophie Küspert-Rakotondrainy

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp