Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Sophie Küspert-Rakotondrainy Last ned

Grønnsaksplanting til velsignelse

Nega Kasahun er en fattig bonde fra landsbyen Dawanzbaguna, nord for den Blå Nilen, langt ute på landsbygda. Så lenge han og familien kan huske hadde de aldri nok mat til alle. Det var helt vanlig at man gikk sulten til sengs.
Del Facebook Twitter E-post

Da prosjektet begynte å jobbe i Negas landsby var han litt skeptisk. Grønnsaker hørtes ikke ut som det kunne være et tiltak som ville hjelpe han og familien på 8. Men kona syntes dette hørtes ut som en god ide, selv om det kanskje ikke kom til å bli den store inntekten – litt ekstra mat sier man jo ikke nei til, spesielt til barna.

En etiopisk mann holder to små mangotrær som han skal plante

Nega Kasahun har også begynt å plante trær rundt huset

Så Nega og kona, som tilhører den etniske minoritetsgruppa Agew, begynte så smått å plante løk, chili, tomater og kål. Det grodde mye bedre enn han hadde trodd, og kona var strålende fornøyd med litt ekstra mat. Resten solgte Nega på det lokale markedet, slik han hadde lært av prosjektet.

I kun én sesong fikk jeg en nettoinntekt på 23,000 etiopiske birr (8,700 kroner)!

Nå har Nega virkelig fått sansen for grønnsaksplanting! Han har lært seg irrigasjon og bruk av kompost/ gjødsel, slik at han kan øke produksjonen enda mer, og han vil begynne med maisplanting. I tillegg har han klart å kjøpe seg en okse og to gjeiter.

Nå trenger Nega ikke hjelp av prosjektet lenger. Han er takknemlig for at kona oppmuntret han til å begynne med grønnsaksplanting, og han kommer nok neppe til å slutte med dette med det første.

 

Tekst: Sophie Küspert-Rakotondrainy

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp