Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Mparany Rakotondrainy Last ned

Ny synodepresident i Vestsynoden

Torsdag 9. mars ble Rev. Tamiru Tadesa Muleta valgt til synodepresident i Mekane Yesus Kirken sin Vestsynode med senter i Boji, fødestedet til Mekane Yesus Kirken.
Del Facebook Twitter E-post

Rev. Tamiru er populær – han fikk 75 % av stemmene. Innvielsen vil være på søndag, 9. april. Han er selv fra Boji og utdannet lærer. I 16 år jobbet han i det statlige utdanningskontoret i Gimbi. Så hvorfor ville han bli prest?

Bildet viser presten Tamiru Tadesa Muleta

Rev. Tamiru Tadesa Muleta, ny synodepresident i Mekane Yesus sin Vestsynode, Boji

«Mine foreldre var kristne, men jeg trodde ikke så mye da jeg var ung. En dag drømte jeg plutselig om å bli prest. Etter 14 år hadde jeg fortsatt denne drømmen i hodet mitt, så en dag gikk jeg for å snakke med daværende generalsekretær i Vestsynoden. Han sa: ‘Du er velkommen til kirken vår!’ Så jeg startet med å være søndagsskole- og konfirmasjonslærer. Etter noen år, i 1997, begynte jeg å studere teologi og gikk ut i 2010. Jeg jobbet videre og ble assisterende generalsekretær i 2012. Deretter tok jeg en mastergrad ved Mekane Yesus seminaret i 2015. Og i år har jeg altså blitt president…»

Rev. Tamiru er en ydmyk mann. Når jeg spør han hva han tenker om den nye stillingen sier han at han tenker mye på hvordan det vil bli og hva han vil kunne bidra med.

«Jeg føler det er en god mulighet til å jobbe for å spre Guds ord og vise mennesker at Gud er kjærlighet. Men jeg tenker også mye på om jeg i det hele tatt kan ta dette vervet. Det er ulike grupper i vår kirke, og spenninger mellom dem, både på tvers av etniske grupper og geografiske områder. Det er en utfordring, og jeg ønsker å kunne bidra til økt enhet i stedet for splittelse. Så jeg ringer opp hver eneste prest og evangelist for å høre deres meninger. Dessuten er jeg også interessert i å vite hva våre partnerorganisasjoner mener.»

«Noen ganger kan det være slik at man glemmer grassroten når man får en høy stilling. Det vil jeg ikke. Jeg ønsker å jobbe sammen med folk, gå på besøk, se menigheter og slikt. Derfor håper jeg at jeg får tid til dette også som president.»

Rev. Tamiru deler sin visjon om en bedre fremtid:

«Min drøm er å skape fred mellom oss kristne og selvfølgelig også med de som ikke tror. Arbeidet blant Gumuz folket vil jeg gjerne også fortsette med, og bygge på det gode arbeidet som allerede har blitt lagt ned. Takk til NMS og den forrige synodepresidenten og alle som jobber i Kamashi. La oss jobbe sammen!»

Tekst: Mparany Rakotondrainy (oversatt av Sophie Küspert-Rakotondrainy)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp