Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Bereket Kahsay Last ned

Ny kirkepresident i Mekane Yesus er innviet

Søndag, 5. mars, var det innvielse av ny president for Mekane Yesus kirken. Rev. Yonas Yigezu følger Rev. Dr. Wakseyoum Idosa som president for verdens største lutherske kirke
Del Facebook Twitter E-post
Bilder viser avtroppende kirkepresidenten Rev. Dr. Wakseyoum Idosa som får gaver

Den avtroppende kirkepresidenten Rev. Dr. Wakseyoum Idosa fikk mange avskjedsgaver

Presidenten for Mekane Yesus er ikke hvem som helst. Som leder for verdens største lutherske kirke med godt og vel 8 millioner medlemmer, er han en global spiller hvis stemme blir hørt både i Luthersk Verdensforbund og i mange økumeniske fora. I tillegg er Mekane Yesus en viktig offentlig institusjon i Etiopia.

Rev. Dr. Wakseyoum Idossa har på alle måter vært til velsignelse for Mekane Yesus og den verdensvide kristne menigheten. I tillegg til å være ubestikkelig, klartenkt og velsignet med stor arbeidskapasitet, har han hatt et stort engasjement for fred og forsoning, for økumenikk og for kvinners stilling i kirke og samfunnet. Etter 2 perioder på 4 år kunne Rev. Dr. Wakseyoum ikke gjenvelges og stafettpinnen gikk til en ny president.

Bildet viser den nye kirkepresidenten Rev. Yonas Yigezu på talerstolen

Den nye kirkepresidenten Rev. Yonas Yigezu på talerstolen

Ved generalforsamlingen i januar ble Rev. Yonas Yigezu valgt til ny president med 62 % av stemmene. Rev. Yonas har i mange år vært leder for den teologiske avdelingen av kirken og har gjort seg bemerket som habil teolog, og god og karismatisk forkynner. Han er godt kjent med NMS, har deltatt i rådsmøtet og generalforsamlingen og har hatt ansvar for en del prosjekter som fikk støtte fra NMS.

Søndag, 5. mars, ble Rev. Yonas innviet som ny president i Hosaina sør i landet. Det var en lang og gripende seremoni med mange internasjonale gjester og kirkeledere fra hele landet. Stedet for innvielsen – Hosaina – ble valgt med omtanke. Ved å legge innvielsen til et sted utenfor Oromia, demonstrerer kirken at budskapet er forstått og at Rev. Yonas ønsker å være en president for hele kirken. Et godt tegn!

Tekst: Klaus-Christian Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp