Tilbake til nms.no Etiopiablogg
Meny
Foto: Alma Küspert Last ned

Gumuz møter havet – og en ung og levende Gud

To unge gumuz i Sør Afrika. En opplevelse for livet – og mange gode ideer og høy motivasjon for ungdoms- og evangeliseringsarbeidet i Blånildalen
Del Facebook Twitter E-post

Hambisa fra Kamashi og Lozran fra Koncho i Blånildalen smiler fra øre til øre da vi møter dem i døra til Youth-With-A-Mission (Ungdom i Oppdrag) i Muizenberg utenfor Cape Town i Sør Afrika en strålende ettermiddag i slutten av februar. Hambisa og Lozran er her hvor Taffelberget og havet møtes for å ta en 3 måneders ʺDisciple Training Schoolʺ med påfølgende praktisk innsats i et annet land. Skolen skriver om kurset:

Disippeltreningsskolen er mer en opplevelse enn en skole. […] I løpet av DTS vil du reise inn mot Guds hjerte. Denne reisen involverer å se Gud, deg selv og andre slik Gud gjør. […] I sentrum til hver DTS er dette … å kjenne Gud og gjøre Ham kjent.

Lozran fra Koncho og Hambisa fra Kamashi i døren til skolen sammen med Mprarany og Klaus-Christian fra NMS Etiopia

Lozran fra Koncho og Hambisa fra Kamashi i døren til skolen sammen med Mparany og Klaus-Christian

Vi ser umiddelbart at dette er en erfaring for livet, og at de to ungdommene fra ʺdalenʺ har vokst enormt bare i løpet av 6 uker. Over en kopp kaffe med nydelig utsikt over Muizenberg stranda forteller de hva de har opplevd, hvem de har møtt og hva de ønsker å gjøre når de er tilbake i Blånildalen. Hambisa er mest opptatt å kunne gi et mye bedre og variert tilbud for ungdommene ved ungdomssenteret i Kamashi, mens Lozran har oppdaget misjonæren i seg. Han kan ikke vente med å forkynne om Jesus og dele det glade budskapet med ungdommer over hele verden.

Mparany, rådgiveren for ungdomsarbeidet i Blånildalen, og jeg er fylt av glede og takknemlighet når vi forlater Muizenberg i den fine kveldssola. Dette går riktig bra og bærer frukter! Vi er også glade og takknemlige for at vi ikke gav opp da det så helt mørkt ut med å få visum for de to etiopiske ungdommene til Sør Afrika. Og så håper vi at Hambisa og Lozran ikke er de siste som får denne sjansen!

Tekst: Klaus-Christian Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp