Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Last ned

Oppdatering fra St. Aidan i Cumbria 2024

St. Aidan er menigheten NMS støtter i Lake distrikt, Carlisle bispedømme. Menigheten er ganske nystartet og de har et spesielt fokus på å nå unge familier.
Del Facebook Twitter E-post

Hei! Mitt navn er Steve Weston, og jeg er glad for å ha blitt ansatt som barne- og familiepastor ved St. Aidan’s Cumbria. Jeg flyttet nylig til Cumbria fra det sørvestlige London sammen med min kone Sara og våre to gutter. I begynnelsen av juli begynte jeg å jobbe her og er så spent på å tjene i dette fellesskapet og dele de gode nyhetene fra Jesus.

Jeg har vært ti år ved menigheten, Christ Church i Surbiton Hill. Der ledet jeg flere grupper og aktiviteter for barn og unge på søndager og i ukedagene. Jeg var også sterkt engasjert i den lokale skolen, støttet felles andakter, gav kristendomsundervisning og pastoral støtte til ansatte og familier.

Da jeg leste stillingsannonsen for denne stillingen, ble jeg slått av hvor få barn og unge som er aktive i Church of England sine menigheter i dette området. Stillingsannonsen fremhevet virkelige behovet for strategisk misjon, og tjeneste med fokus på barn og familier her. Jeg ba over dette og Herren gav meg et hjerte for de som ikke kjenner Jesus her, og for de som ikke føler at de har en kirke de kan kalle sitt hjem.

Noe av det viktigste jeg gjør, er å bidra til å gjøre kirken åpen for barn, unge og deres familier. Vi elsker barn og unge her på St. Aidan’s, og det tror vi at Gud også gjør. Vi tror at han har en plan og en tanke for hver av dem; at han vil møte dem, og at de er en betydelig del av det å la Guds rike komme hit i Cumbria, slik det er i himmelen. Vi ønsker at de skal kjenne seg hjemme i St. Aidan’s, og at kirken skal være et sted hvor det legges et solid grunnlag for et liv med moro og eventyr sammen med Jesus.

Siden dette er en helt ny stilling, jobber vi fortsatt med å utarbeide hvordan rollen skal se ut. Jeg vet at jeg kommer til å sørge for at gudstjenesten om søndagene blir bra i St. Aidan’s, men jeg er også opptatt av å engasjere meg i massevis av andre ting gjennom uken. Ting som å støtte baby- og småbarnsgrupper, drive bibelklubber og familiebønnearrangementer, gi muligheter for familier til å samles og oppmuntre hverandre i sin tro, og støtte de andre menighetene i prostiet sitt arbeid med de yngre i våre lokalsamfunn.

Jeg er så takknemlig for støtten NMS har gitt til St. Aidan’s. Det gjør meg i stand til gå inn i denne rollen med å gi barn og familier mulighet til å høre de gode nyhetene om Jesus, vokse i ham og gå ut for å tjene lokalsamfunnene de bor i. La oss sammen be om at vi vil få se Guds rike komme i Cumbria slik det er i himmelen.

Du kan finne ut mer om St. Aidan’s via nettsiden www.staidanscumbria.org.

Steve Weston
(oversatt av Sven Skjold)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp