Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Altertavlen i Karli kirke, Tallinn Last ned

Inspirasjon og Samhold: Nettverkssamlingen i Tallinn forener NMS partnere i Europa

I april deltok representanter fra Carlisle bispedømme på en nettverkssamling arrangert av Det Norske Misjonsselskap (NMS) i Tallinn, Estland. Et av målene med NMS sitt Europaarbeidet er å fremme læring og inspirasjon gjennom erfaringsutveksling, og bidra til gjensidig inspirasjon i misjonsarbeidet både i partnerkirkene og i norske menigheter. Les om hvordan Kerry Roughton, leder for programledelse og strategisk støtte ved Carlisle bispedømme, opplevde nettverkssamlingen.
Del Facebook Twitter E-post
Kerry Roughton, Leder for Programledelse og Strategisk Støtte ved Carlisle bispedømme

Kerry Roughton, Leder for Programledelse og Strategisk Støtte ved Carlisle bispedømme

Nettverkssamlingen samlet ulike partnere, misjonsorganisasjoner og givere til NMS, med hovedfokus på å styrke relasjonene, lære sammen og tjene hverandre. Over 100 representanter fra menigheter i Norge og fra samarbeidspartnere i England, Estland og Frankrike deltok, og blant deltakerne var det også personer med bakgrunn fra blant annet Kamerun, USA, Brasil, Finland og Tyskland.

Temaet for samlingen var «Kunsten å Leve Sammen», hvor vi utforsket hvordan vi kan leve sammen i sameksistens med ulike trosretninger, kulturer og forståelser, både i samfunnet og i kirken. Vi hørte presentasjoner om menighetsplanting i Europas kulturhovedsteder, økumenikk i Estland, og «Use Your Talents», en ressursbasert utviklingstilnærming for kirkesamfunn. Vi besøkte også NMS-støttede menighetsplantinger i Tallinn.

Et av høydepunktene var besøket til det Ukrainske Kulturhuset, som støtter mange av landets ukrainske flyktninger. Estland, med en befolkning på 1,3 millioner, har tatt imot over 50 000 ukrainske flyktninger siden krigen med Russland begynte. Kulturhuset tilbys blant annet kunstterapi, som hjelper barn å uttrykke seg og minnes kjære som har gått bort eller fortsatt er i Ukraina, gjennom maling og kalligrafi.

Foto: Kerry Roughton. Nettverkssamling i Mustamae menighet, Tallinn

Foto: Kerry Roughton. Nettverkssamling i Mustamae menighet, Tallinn

Vi ble også vartet opp av erkebiskop Urmas Viilma, erkebiskopen i Den estiske evangelisk-lutherske kirke, under en middag på konsistoriet i Tallinn. Det var fantastisk å få innsikt i kirkens historie i Tallinn og høre om erkebiskop Urmas sitt arbeid med å gi kirken en stemme i Estlands politiske og kulturelle sfærer.

«Kunsten å Leve Sammen» minner oss, i en tid preget av splittelse og polarisering, om gleden ved å ta vare på hverandre. Nettverkssamlingen ga oss en unik arena for refleksjon og fellesskap mens vi utforsket hva sameksistens betyr for dagens kirke. Vi ser frem til å fortsette denne utforskningen sammen med våre venner fra hele Europa i fremtiden.

Skrevet av Kerry Roughton – Leder for Programledelse og Strategisk Støtte ved Carlisle bispedømme*

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp