Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Last ned

En flamme for tro og fellesskap i det rurale Cumbria

I det nordlige Lake District, omfavner St. Aidan's-prosjektet en visjon om å spre Guds rike blant mennesker på landsbygda i Cumbria. Inspirert av St. Aidan av Lindisfarne, ønsker denne nye kirken å være en kilde til tro, fellesskap og forandring i regionen. John Freeman, prest og leder av prosjektet, deler deres visjon og håp for fremtiden.
Del Facebook Twitter E-post

I hjertet av det billedskjønne Cumbria fylket tar St. Aidan’s -prosjektet form som en ny kirkeplanting, drevet av en dypt rotfestet visjon om å gjøre Guds rike levende i lokalsamfunnene. Inspirert av arven til St. Aidan av Lindisfarne, hvis navn bærer betydningen «lille ildfull», ønsker denne kirken å bringe lys og varme inn i de landlige områdene nord i Lake District.

John Freeman, som står i spissen for dette initiativet, deler entusiastisk tankene bak St. Aidan’s visjon.

– Vi ønsker å følge i fotsporene til St. Aidan, som ikke bare forkynte evangeliet, men etablerte levende fellesskap hvor troen kunne blomstre, forklarer Freeman.

– Vår ambisjon er å være en kraft for transformasjon i vår region, og å se mennesker berørt og forvandlet av det gode budskapet om Jesus Kristus.

Prosjektet er opprinnelig initiert av bispedømmet i Carlisle da de så behovet for et kirkelig tiltak langs hovedveien A66. St. Aidan’s-prosjektet er derfor et svar på behovet for å nå ut til de ofte oversette landlige områdene som omgir denne transportkorridoren. Med et spesielt fokus på å engasjere yngre mennesker og familier, søker denne nye menigheten å være både tilgjengelig og relevant i sine tilnærminger.

– Vi har en visjon om å være både en regionalmenighet og en nettverkskirke, forklarer Freeman.

– Vi ønsker å etablere lokale forsamlinger som samles for tilbedelse og gjensidig støtte, og å være til stede i hele regionen vår på en måte som virkelig påvirker lokalsamfunnene våre.

Et sentralt punkt i planene er rekrutteringen av en barne- og familieprest, som vil være dedikert til å utvikle strategier for å engasjere og disippelgjøre unge familier i regionen. Med støtte fra organisasjoner som NMS håper St. Aidan’s-prosjektet ikke bare å vokse som en menighet, men også å være en ressurs for andre kirker som deler deres lidenskap for å nå ut til familier.

– Takk til NMS for deres støtte i å realisere denne viktige satsingen, uttrykker Freeman.

– Vi ser frem til å fortsette å jobbe sammen og lære sammen for å se Guds rike komme i Cumbria, og for å være en levende, flamme av tro og fellesskap i det nordlige Lake District.

– Som St. Aidan av Lindisfarne vandret landskapet med en brennende lidenskap for evangelisering, håper St. Aidan’s Cumbria-prosjekt å spre denne ilden videre, og å være et lys i mørket for landsbyene spredt rundt i Cumbria. Å drive kirkeplanting og kirkerevitalisering i rurale områder krever en helt egen tilnærming, og vi ser fram imot å kunne gå inn i denne innsatsen sammen med NMS, og sammen lære og sammen utgjøre en forskjell for menneskene i området.

Vær med og be for St. Aidan’s Cumbria-prosjektet og John Freeman, som leder denne viktige oppgaven. La oss be om visdom, styrke og Guds veiledning for dem i deres tjeneste. Må våre bønner være som en kilde av styrke og velsignelse for dem og deres arbeid i det nordlige Lake District.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp