Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Signering av ny avtale Biskop Rob og Seksjonsleder Sandra Bischler Foto: Dave Roberts Last ned

Fornying av partneravtalen med Carlisle

Midt i den kalde januarmåneden drar en liten NMS-delegasjon til Carlisle for å fornye partnerskapet og samarbeidet med Carlisle bispedømme.
Del Facebook Twitter E-post


Bakerste rekke: Sven skjold, Mauro Westpahl, Biskop Rob Saner-Haigh, Samuel Coswig, Mariana Erhardt, Sandra Bischler. Fremste rekke Karla Coswig og Mateus Pereira.

NMS har hatt et rikt samarbeid med bispedømmet Carlisle i Nord-England siden 2010. Men siden samarbeidet har konsentrert seg om misjonærutsendelse, så det ut til at et videre samarbeid skulle bli vanskelig etter Brexit i 2022. Men når en dør lukkes, åpner Gud en ny. I januar underskrev NMS og Carlisle bispedømme en ny partneravtale for de neste fem årene, og NMS har innvilget støtte til flere nye spennende prosjekter som gir ny giv til samarbeidet.

I Carlisle ble NMS-delegasjonen, som bestod av seksjonsleder Sandra Bischler og rådgiver Sven Skjold, tatt godt imot av ledelsen i Carlisle bispedømme. På plass møtte vi også representanter fra vår brasilianske partner Missão Zero. Lederen for Missão Zero, Mauro Westphal hadde med seg ekteparet Samuel og Karla Coswig. Familien Coswig med sine to barn Caleb (10) og Thomas (8) er nemlig misjonærkandidater til Carlisle gjennom et trepartssamarbeid mellom NMS, Missão Zero og bispedømmet i Carlisle. Dette er mulig til tross for Brexit, så lenge misjonærene blir juridisk ansatt lokalt i bispedømmet. Målet er at vi skal ha på plass familien Coswig i Carlisle fra og med høsten 2024. De kommer da til å gå inn i et arbeid med Network Youth Church og bidra til å starte opp et studentarbeid i Carlisle by. Det vil komme et eget blogginnlegg ved et senere tidspunkt hvor vi presenterer familien Coswig skikkelig. Men dette er et arbeid vi ser fram til med stor forventning og glede. Dette er misjon i alle retninger.


Afternoon tea i katedral kafeen

NMS har også innvilget støtte til et nytt kirkeplatingsprosjekt i Keswick. Dette et ruralt kirkeplantingsprosjekt som ledes av en lokal prest, John Freeman. De fleste som driver kirkeplanting i en europeisk kontekst foretrekker å satse i urbane strøk, da det er lettere tilgang på mennesker i byer. Men det er ofte på landsbygda at de tradisjonelle kirkene mister fotfeste først. Det å satse på kirkeplanting i et ruralt område er derfor ganske nytt for oss, og vi ser i spenning mot å høste erfaringer fra denne satsingen. Vi håper også at menigheter i Norge og våre andre europeiske partnere skal få anledning til å lære av erfaringene vi gjør oss i Keswick. Det vil også komme eget blogginnlegg hvor vi presenterer dette prosjektet nærmere.

Så det var stort å få være til stede på fornying av partneravtalen med Carlisle bispedømme. Signeringen av partneravtalen ble behørig feiret med en egen gudstjeneste i Carlisle katedral og hvor biskop Rob inviterte oss oss til tradisjonell English Tea etter gudstjenesten.

Og biskop Rob uttrykte tydelig:

– Vi er henrykte over å kunne forlenge denne partneravtalen med våre norske partnere. Vi er virkelig takknemlige for den betydelige støtten NMS fortsetter å tilby oss, da vi sammen prøver å gjøre disipler over hele Cumbria og styrke våre internasjonale bånd.


Carlisle-katedralen

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp