Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Network Youth Church i Windermere Last ned

Network Youth Church i Windermere Prosti

Jeg har blitt virkelig velsignet gjennom støtten vi har hatt fått av NMS Ucrew-ungdommer på utveksling gjennom årene, spesielt i Grange Over Sands. Uten deres engasjement og støtte ville vi ha slitt med å ha like stor innvirkning på unge mennesker i området. Nedenfor er en kort beskrivelse av hva Network Youth Church har gjort i Windermere prosti, og jeg håper det kan være til oppmuntring for alle dere som støtter dette arbeidet.
Del Facebook Twitter E-post
Aktiv team-lek i parken

Aktiv team-lek i en park

Fordi prostiet utgjør et stort geografisk område med små landsbyer spredd rundt så er skoler den enkleste måten å bygge relasjoner med unge mennesker på. Vi er for tiden knyttet til to ungdomsskoler i prostiet. I Cartmel Priory School (CPS) så åpner Network Youth Church et interaktivt bønnerom hvert år. Bønnerommet er åpent over en uke om sommeren, noe som gir unge mennesker anledning til å møte bønn og bygge relasjoner med oss. Vi deltar også regelmessige på elevsamlinger på skolene. Koblinger til grunnskoler er viktige, for her kan vi hvert år holde overgangsøkter for de 6 barneskolene som skal over på ungdomsskolen. Dette hjelper ungdommene som skal flytte til ungdomsskolen med å bygge relasjoner til Network Youth Church før de begynner på den nye skolen.

Selv om skoler er viktige, er vårt mål at kirken skal vokse også utenom skoletiden. Gruppene vi etablerer er sentrert rundt moro, vennskap, mat og Gud. For tiden har vi to disippelgrupper på gang; en i turistbyen Ambleside og en annen i en landsby nær Grange Over Sands. Sistnevnte gruppe består av fem kjernemedlemmer, og vi har nylig begynt å studere profeten Elias sitt liv sammen i gruppa.

Mye av det vi gjør krever teamarbeid, inkludert mennesker og partnerskap med andre kirker. I turistbyen Windermere har jeg de siste 6 månedene utviklet et team av frivillige for å starte en ny gruppe i området. Jeg startet en bønnefrokost for folk som er interessert i oppsøkende ungdomsarbeid, og utfra det har vi bygget opp et team med mennesker som skal bruke to uker i juni på å drive hva vi kaller en «Drop In» for unge mennesker i en av de lokale kirkene. Målet er å finne ut hva ungdommene selv ønsker og deretter starte en vanlig gruppe fra september og utover.

NYC Winderemere besøker fotballstadium

NYC Winderemere besøker fotballstadium

En av våre styrker er relasjoner og å se unge mennesker vokse gjennom relasjoner med Gud og oss. Et eksempel på dette var en ung mann som tilbrakte 7 år sammen med oss etter et møtte i Grange Over Sands en fredag kveld. Livet hans var dysfunksjonelt, foreldrene hans ble skilt og begge hadde psykiske helsebehov. Likevel så fant han kjærlighet, støtte og vennskap i denne gruppen, mens vi gikk sammen for å navigere i tro og liv. Et minne om denne unge mannen som stikker seg ut er da han ble med oss på en tur til Sarajevo i Bosnia. Der fikk vi se ham vokse gjennom å dele Jesu kjærlighet med dem han møtte. Han har nå flyttet Windermere og blitt student ved universitetet. Men i løpet av disse årene er det er sådd et frø av tro i ham som vi håper vil vokse uansett hvor han bor.

Takk for at NMS går sammen med oss i arbeidet om å nå unge mennesker gjennom arbeidet i Network Youth Church i Windermere prosti. Vi vil være takknemlige for dine forbønner for arbeidet.

Takk,

Skrevet av Chris Mason

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp