Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Solgunn P. Smith Last ned

Hva kan vi lære av Network Youth Church?

Misjonstenkningen i Network Youth Church er noe vi alle kan lære av og la oss inspirere av i vårt lokale misjonsarbeid uansett hvor vi befinner oss. Hovedtanken bak dette arbeidet er å være til stede der ungdommene er. Sammen med ungdommene bygger man relasjoner og et kristent fellesskap basert på ungdommenes egne premisser, samtidig som man gir rom for tro og de store spørsmålene i livet. Gjennom tilstedeværelse i parken over en kopp varm sjokolade oppstod mange dype og fine samtaler mellom ungdom og NMS' utsendinger i Carlisle. Hør tidligere NMS-misjonær Kristian Tjemsland fortelle om arbeidet i denne videoen fra 2022.
Del Facebook Twitter E-post

Fram til 2022 var NMS representert med utsendinger i Carlisle, Nord-Vest i England.

Network Youth Church er en viktig prioritet i ungdomsarbeidet i bispedømme, og NMS fortsetter å støtte dette viktige arbeidet også etter at NMS misjonærene er reist tilbake til Norge. Kristian Tjemsland, som var blant NMS-utsendingene, forteller i denne videoen hvordan NMS jobbet i området gjennom «Network Youth Church».

– Vi jobber hovedsakelig med unådde unge mennesker. Vi jobber med å få kirken til å fokusere på unge som ikke har en tilknytning til dem fra før, sier Tjemsland i videoen.

– Vår viktigste oppgave er å møte barn og unge i parker. Vi har med varm sjokolade og forsøker å komme i kontakt med dem. Ingen skal si det ikke har gått tregt, men vi ser Gud jobber gjennom de små tingene og gjennom samtaler, sier Tjemsland.

Og nettopp gjennom samtaler oppsto mange gode relasjoner mellom barn og ungdom i parkene og NMS-utsendingene.

– En gang spurte vi «hvis du kunne valgt å ha hvem som helst til julemiddag, hvem ville du valgt»? Vi forventet gjerne svar som Justin Bieber eller andre kjendiser – men fikk svar som «min far som er i fengsel», «min døde bestemor» og lignende. Vi kan bruke dette til å snakke om noe dypere. Uken etter kan vi gjerne ta med lys og minnes døde slektninger.

På den måten skapes det rom for de dypere samtalene, som på sikt også leder oss inn til samtaler om tro og tvil.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp