Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Furness NYC materielle som hjelper samtale om tro Last ned

Furness Network Youth Church (NYC)

I England har NMS gjennom mange år hatt den glede å støtte Carlisle bispedømmes arbeidet blant unge gjennom det som kalles Network Youth Church (NYC).
Del Facebook Twitter E-post
Furness NYC Bible Study

Furness NYC Bible Study

NYC er en del av hva man på norsk kaller «Kirke på nye måter», eller «Fresh Expression» som det kalles på engelsk. «Kirke på nye måter» kan ta mange ulike former, og NYC er en av måtene man kan være kirke på for og med ungdom som ellers ikke har noen tilknytning til kirken. Målsetningen er å nå ungdom som ofte er helt kirkefremmende.

Furness Network Youth Church er et ungdomsarbeid som har som mål å være kirke for ungdom og med ungdom og finner sted for det meste i de landlig område nordvest i England. Vi introduserer unge mennesker for Jesus og ønsker å være kirke på en måte som gir mening for dem i den verden de lever.

Det er et stort utvalg av ting vi gjør for å nå unge mennesker, bygge relasjoner med dem og hjelpe dem å bygge et forhold til Jesus.

I hver av gruppene våre som vi har rundt om i bispedømmet vårt, prøver vi å gjøre det til en særegen kirke ved å ha bønn, en form for tilbedelse, vanligvis en sang, en tale og diskusjon og tid for fellesskap og vennskap. Selv om dette ikke ofte ser ut som det man vanligvis forbinder med en tradisjonell kirke, så har NYC de elementene som danner grunnlaget for å være kirke. Vi har funnet ut at de unge liker å ha et mønster og vite hva som vil skje hver gang de kommer.

Furness NYC i samtale med ungdommene

Furness NYC i samtale med ungdommene

Vi har også funnet ut, uten noen overraskelse, at mat er veldig viktig! På alt vi gjør er det en slags mat eller drikke. Med alt fra varm sjokolade til et fullt måltid, trekker mat folk inn. Vi så Jesus spise sammen med folk hele tiden og syntes det var en god modell!

Vi samarbeider også med et par ungdomsskoler i området, og støtter både elever og ansatte. Et av våre siste prosjekter var å dele ut en pakke med ting til hver student som tok eksamen. Over 350 studenter mottok noen små gaver for å hjelpe med lesing til eksamen sammen med noen råd for hvordan best studere, et bibelsted og en bønn.

Vi har også jobbet med andre grupper i området og invitert dem til Laser Quest og Escape-rom. Dette var et godt utadrettet og oppsøkende arrangement for ungdommene å invitere venner til. På slutten fikk de alle en godtepose med Markusevangeliet sammen med andre ting.

Furness NYC rundt Påske leirbål

Furness NYC rundt påske-leirbål

Alle disse tingene er strålende, men vi legger ofte merke til at Jesus jobber mest når vi ser på de små tingene. Nylig, etter å ha sett en av videoressursene vi produserer, ba en ung person som aldri har vært i kirken før hun begynte å være sammen med oss, om å lese Bibelen med oss der og da. Vi fikk da anledning til å lese en kort tekst, forklare, utforske og stille spørsmål. Før jeg visste ordet av det, hadde oppmerksomheten hennes gått over noe helt annet, men dette var allikevel et stort skritt for henne.

I en av de andre gruppene våre fortalte en ung person at de hadde brukt en app vi hadde foreslått, og han hadde lest Bibelen hver dag i fire uker. Utrolig.

Selv om dette ikke virker som mye, var det stort for disse unge menneskene. Selvfølgelig ønsker vi å se flere og flere unge mennesker komme til kirken vår, men vi ønsker også å se dem gå dypere i troen sin, og det er det vi ser i disse historiene.

Skrevet av Ruth Hutchings, NYC leder i Furness

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp