Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Keswick - landsby i Cumbria Last ned

Eve viser vei i praktikantprogrammet for unge ledere

«Da jeg var tre år gammel, gikk jeg inn på kjøkkenet og fortalte mamma at jeg hadde bedt og kjent en varm glød. Hun fortalte meg at det var Gud som ga meg en klem. Så det har aldri vært tvil for meg om Gud eksisterte; det var rett og slett et spørsmål som jeg ville utforske mer.» Les om prosjektet som vil bringe "liv, energi, kapasitet og kreativitet" til Cumbria.
Del Facebook Twitter E-post

Det er den følelsen av utforskning som brakte 20 år gamle Eve Brett til bispedømmet i Carlisles som den første britiske praktikanten fra Church of Englands nasjonale internprogram, Ministry Experience Scheme (MES). Basert i menigheten St James Carlisle, jobber hun med barn og familier, og støtter kirkens Cornerstone-kafé og gjenbruksbutikk. Hun jobber også på skoler ved siden av Northern Inter Schools Christian Union samtidig som hun studerer teologi gjennom Emmanuel Theological College.

Eve Brett

Eve Brett

Eve forklarer: «Jeg har virkelig likt tiden min her så langt. Jeg har fått muligheten til å drive barne- og familiearbeid – eller være sterkt involvert i det – så jeg vet nå at jeg faktisk kan klare å gjøre det på egenhånd. Det har vært bra å teste evnene mine på forskjellige områder, og jeg føler definitivt at jeg allerede kan gjøre mer. Jeg vurderer muligheten til å bli et ekstra år her i Cumbria. Det vil gi meg anledning til å se om det å gå inn i prestetjenesten virkelig er den rette veien for meg. For øyeblikket tror jeg det er det.»

«Før jeg kom hit jobbet jeg som au pair i Tyskland. Så en dag fikk jeg en videosamtale fra mamma, som sa: «Eve, jeg synes du burde bli prest!» Til å begynne med lo jeg av det og prøvde å ignorere det hele, men etter hvert begynte jeg å bli nysgjerrig på å utforske denne muligheten. Jeg begynte derfor å se på alternativer hvor jeg kunne utforske dette noe mer. Dette utvekslingsåret har virkelig meg denne muligheten.»

Eve vokste opp i frikirkelige omgivelser i utkanten av Lincoln, og gikk på en katolsk ungdomsskole. Hun sier at forståelsen av hva kirkelig tjeneste er har blitt utvidet av å flytte til Nord-England, og hun har også likt å bygge bånd med utvekslingsungdom fra det Norsk Misjonsselskap (NMS). NMS har lenge hatt forbindelser med bispedømmet Carlisle. Under ledelse av pastor Andy Smith, som har tittelen Growing Younger Enabler er det nå planer om at opptil ti praktikanter skal begynne i Cumbria i september. Han har utviklet Northern Young Leaders Project for 18 til 30-åringer som vil se tre britiske praktikanter bli med via MES mens opptil syv andre kan komme fra utlandet gjennom NMS-koblingen.

God for all- Carlisle bispedømmes motto og tittel på misjonstrategien

God for all- Carlisle bispedømmes motto og tittel på misjonstrategien

«Utvekslingsprogrammet har som mål å utvikle unge ledere til kirken,» sier Andy. «Det bringer også liv, energi, kapasitet og kreativitet til kirker i Cumbria. Det kan bidra til å endre fortellingen vår, slik at unges behov er mer i fokus. «Bispedømmet har en misjonsstrategi som vi har kalt «God for all» (Gud til alle). I den er det fem punkter som tilhører arbeid for og med unge som vi har kalt «growing younger». Det fjerde punktet snakker vi om å investere i mennesker som er i stand til å lede yngre mennesker, altså utvikle unge ledere. Det er flere måter vi ønsker å gjøre det på, men en måte er å tiltrekke folk til dette fylket – gjennom prosjekter som praksisplass  – som deretter kan fortsette i ordinerte tjenester eller i lekmannsroller. Til syvende og sist handler dette om å bygge opp en ressursgruppe av ledere som kan støtte vårt misjonsarbeid her i Cumbria.

Rev Andy Smith

Rev Andy Smith

«Det er veldig spennende. Det har vært mye arbeid for å komme dit vi er. Jeg opprettet praktikantordningen for Winchester bispedømme da jeg var prest der og drev dette programmet i fem år. Jeg gjorde det fordi jeg ønsket å investere i yngre ledere, men også fordi jeg så hva praktikanter kunne gi av kulturendring i menighetskirken jeg var en del av.» Trenings- og mentorprogrammer utvikles for å bygge relasjoner mellom Storbritannia og internasjonale praktikanter. Det er noe Eva sier allerede har hjulpet henne; som har deltatt på den nasjonale MES-konferansen. Hun sier: «Jeg ble virkelig tiltrukket av bispedømmet Carlisle på grunn av koblingene til Det Norske Misjonsselskap. Hvis jeg til slutt begynner i prestetjeneste i Church of England, vil jeg se tjenesten i et bredere verdensperspektiv, så dette var en fin måte å gjøre det på. «Selv om praksisplassen min er litt annerledes, har jeg klart å knytte noen gode forbindelser med NMS. Vi har hatt sammenkomster i starten av året, midtveis og slutten av året for å fortelle hverandre hvordan det har gått. «Og når det gjelder det mamma sa i den videosamtalen, så utforsker jeg fortsatt mange ting, men jeg tror hun kan ha rett!»

Jump

The Northern Young Leadership Project

For mer informasjon, besøk http://www.nylp.org.uk

Skrevet av Dave Roberts

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp