Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Kristian Tjemsland Last ned

«Men hva med England?»

Leah og familien har nå vært misjonærer for NMS i England i ti år. Her har de vært involvert i det meste av hva bispedømmet driver; alt fra menighetsarbeid og Fresh Expressions, til studenter og ettåringer. Men det var ikke opplagt at det var her de skulle ende.
Del Facebook Twitter E-post

Leah møtte Kristian på Capernwray, en bibelskole i England. Det at de begge var «misjonærbarn» fra Asia var noe de hadde felles, og det å selv en dag reise ut som misjonærer var noe de begge hadde lyst til. Etter at de giftet seg, bodde de en liten periode i Stavanger før de flyttet til South Carolina i USA hvor Leah er fra. Her fikk de sine tre gutter, og Kristian fullførte sin masterutdannelse samtidig som han var pastor i Leahs kirke. Men drømmen om å reise ut var fortsatt der. Bildet viser Leah og Kristian Tjemsland

Så kom en mulighet om å reise som misjonærer for NMS til Etiopia, noe både Leah og Kristian syntes virket spennende. De pakket eiendelene sine, leide ut huset sitt, og gjorde seg klar til å si farvel til familie og venner. Det var bare en ting som ikke falt på plass; godkjenning av visum. Med en måned igjen til avreise tok NMS avgjørelsen om å ikke sende dem til Etiopia allikevel, men kom med en annen mulighet; «Hva med England?».

England var et sted NMS ikke hadde vært så lenge, men hvor det absolutt fantes muligheter både til å være med og arbeide sammen med den anglikanske kirke, men også til å lære av hvordan kirken i England håndterte sekulariseringsprosessen for å kunne være i forkant av utviklingen i Norge. Spesielt i Cumbria, hvor NMS nå ville sende Leah og familien, var det spennende arbeid på gang i form av Fresh Expressions. Her var det startet egne nettverks- ungdomsmenigheter, og her ble det drevet Messy Church; begge deler ting som Kristian og Leah ble involvert i. Her hadde også NMS startet å sende Ucrew ettåringer, og både Leah og Kristian, samt resten av familien, var med og fulgte opp disse.

Ett år i England ble til flere.. I løpet av disse årene har Leah og Kristian fått sett mer enn 50 ettåringer komme til Cumbria og bli utrustet og engasjert i misjon. De har fått se 10 av de 11 prostiene i bispedømmet få sin egen Nettverk ungdomskirke. De har vært med på omstruktureringer og endringer, både i bispedømmet, men også i NMS. På hjemmefronten har de fått fulgt barna gjennom det engelske skolesystemet, i tillegg til at de tre guttene nå også har en liten søster. Og oppholdet som ble til på en måneds varsel, har nå blitt til ti år. Bildet viser familien Tjemsland

Selv om det har vært gode, dog utfordrende, år i England, er det nå tid for noe nytt. Kristian har fått jobb i Ålgård menighet i Rogaland, mens Leah fortsetter i en ny rolle i NMS. Hele familien flytter til Norge i sommer, noe som utløser både spente og triste følelser på samme tid. Spente, fordi det er tid for noe nytt, noe annerledes, noe i Norge nært familie. Samtidig trist ved å måtte forlate alt som har vært disse siste ti årene, ikke minst barna sine venner og relasjonene familien for øvrig har knyttet med enkeltpersoner her. Tiden er likevel inne for en endring.

Når Leah fortsetter i NMS, blir det i en annen rolle enn den hun har hatt. Til nå har hun vært involvert i mye forskjellig arbeid; i det siste mest i bispedømmet sitt ettåringsarbeid og NMS sitt Ucrew. Nå skal hun være en av rådgiverne i både Global- og Frivillighet- avdelingene, hvor hun får enda mer ansvar for å følge opp Ucrew, samt at hun skal følge opp arbeidet som skjer i England. Dette siste noe hun allerede har god kontroll på.

Vær gjerne med og ønsk Leah velkommen i sin nye rolle!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp