Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: NMS- info Last ned

Fra student til barne- og ungdomsarbeider

Sarah er en vi kjenner godt. Hun flyttet til byen som student i 2016, og ble tidlig involvert i ungdomsarbeidet i den nye kirka si i byen. Her ble hun kjent med Carlisle NYC, hvorpå hun også ble med som frivillig i arbeidet vi gjør. Og siden har hun vært her.
Del Facebook Twitter E-post

Sarah er en av dem som alltid er på tilbudssiden. Hun er positiv og engasjert, og har en enorm evne til å komme i kontakt med ungdommene. De relaterer til henne, stoler på henne og deler med henne. Hver gang vi nevner at Sarah kommer til noe av arbeidet vi gjør, vet vi at ungdommene kommer til å dukke opp. For å se henne. Og vi prøver å ikke ta det for personlig, at de ikke nødvendigvis gjør det samme for oss. Det er dog ikke foruten grunn at vi sier #EverybodyLovesSarah (#AlleElskerSarah )! Bildet viser Sarah.

Da Sarah nærmet seg slutten av studiet sitt, var hun usikker på hva hun skulle gjøre videre. Presten i kirka hennes tok kontakt og spurte om hun ikke kunne tenke seg å være ettåring hos dem, via ettåringsarbeidet vi er med og driver, siden hun allerede kjente kirka og arbeidet. De hadde tidligere hatt god erfaring med å ha en ettåring, og ville gjerne beholde Sarah hos seg litt til. Det ville Sarah gjerne, og skoleåret 2019/ 2020 var hun dermed ettåring via oss, plassert i St Mikes kirka.

For Sarah var dette et godt år. Hun bodde i et kollektiv sammen med 3 av de andre ettåringene våre i byen, og de fire hadde en god og tett relasjon hvor de fikk dele både middager og liv sammen. Samtidig arbeidet hun daglig sammen med den daværende barne- og ungdomsarbeideren i St Mikes, og hun fikk lære mye av henne; både faglig og trosmessig. De to var et kjempeteam, og da vi måtte sende de andre ettåringene hjem grunnet pandemien, fikk St Mikes fortsatt hjelp av Sarah til å gjøre mye av arbeidet deres som nå for det meste var flyttet på nett.

I vår bestemte den daværende barne- og ungdomsarbeideren i St Mikes seg for å slutte i jobben, og det naturlige valget for hennes arvtager var Sarah. Men var hun klar for å ta over? Og ville hun ha lyst til å starte i en jobb hvor hun ville arbeide med barn og ungdom, når utdannelsen hennes er innen fotografi og media?

Bildet viser Sarah som har rigget klart til ungdoms drop-in. Etter å ha tenkt og bedt over det, vurdert alle mulighetene og ikke minst den økonomiske siden, søkte Sarah på jobben og fikk den. Fra august av har hun vært ansatt som St Mikes nye barne- og ungdomsarbeider. Ikke bare trives hun i jobben, hun er også veldig flink i rollen sin! Noe vi visste hun ville være. Og ungdommene hennes elsker henne.

Det har vært spennende å følge Sarah disse siste 4-5 årene. Gjennom oppturer og nedturer har vi vært der sammen med henne; heiet på henne, støttet henne, investert i henne og vært imponert over henne. Hun var nervøs før hun begynte i jobben om hun ville være god nok, men vi forsikret henne om at de kvalitetene hun allerede har er ikke noe som kan læres. Det blir spennende å se hvor mye både hun og ungdommene hun investerer i vil vokse på dette.

#AlleElskerSarah

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp