Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Hanna Maria Palliser Last ned

En gang ettåring- alltid ettåring!

Vi har opp igjennom årene hatt over hundre ettåringer basert i Cumbria i et år, for å tjene og lære mer om hva det vil si å være og gjøre kirke i en annen kontekst enn deres egen. Her reflekterer vår tidligere ettåring Hanna om innvirkningen året har; ikke bare når det står på, men også i etterkant.
Del Facebook Twitter E-post

Ettåringsprogrammene Ucrew og IX12* er noe som varer ett år- en ettåring flytter til et nytt land eller til et nytt sted i sitt eget hjemland. Ettåringsprogrammet lar dem erfare det å leve i et nytt fellesskap, og ved endt år kan en bare pakke sakene sine, reflektere over året og flytte hjem igjen. Men ofte ser ettåringene at året ikke slutter når de flyr hjem igjen.

 

Etter jeg var ferdig med mitt ettårings-år, ble jeg Ucrew koordinatoren i Estland. Det var et naturlig neste steg å hjelpe ettåringene som skulle reise ut, og støtte de som kom til Estland. Gjennom relasjoner og nære kontakter som ble formet i mitt ettårings-år er jeg fortsatt i kontakt med min placement, og møter mange folk. Så, mitt ettårings-år fortsatte ved å hjelpe ettåringsprogrammet lokalt, og ved å vedlikeholde relasjonene som ble formet i mitt ettårings-år. Og for å være helt ærlig, var det godt å ikke måtte si farvel!

 

I mitt ettårings-år var det mange tidligere ettåringer som besøkte sine placements, og som møtte folk de ble kjent med i deres år her. For bare noen dager siden hadde jeg en drøs med en annen ettåring hvor vi oppdaterte hverandre på hva som hadde skjedd, og hun sa fortsatt mottar eposter fra folkene hun pleide å jobbe sammen med. En av dem hadde til og med en avsatt dag hver måned hvor hun ba for henne.

 

Ettårings-år fortsetter ofte. Og heldigvis fortsatte de også gjennom covid, ved hjelp av teknologien. Noen kommer gjerne aldri tilbake igjen på besøk, og relasjonene deres kan falme, men mange ettåringer holder kontakten, kommer stadig på besøk, og blir fortsatt bedt for og tenkt på når de er hjemme igjen. Ett år synes ikke å være så lang tid, men det er nok til å knytte deg til et sted og til folk rundt deg som du blir så godt kjent med. I dette ser vi hvordan året bygger Jesus legeme, og knytter sammen kristne fra alle land og nasjoner.

Bildet viser tidligere ettåring Hanna Maria.

Hanna Maria Palliser

 

 

*Carlisle bispedømme sitt ettåringsprogram heter IX12

 

(Oversatt til norsk; S. Smith)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp