Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Kristian Tjemsland Last ned

Gleden i å samarbeide

Mye har vært annerledes, og mye har måttet endres på kort varsel dette siste året. Samlinger vi har planlagt har ikke kunnet funnet sted, og andre samlinger har vi måttet gjøre annerledes. I mars i fjor hadde vi planlagt å ha en ungdomsweekend sammen med 5 andre lokale menigheter, men som må mye annet måtte vi avlyse denne. Hvordan kunne vi likevel arbeide sammen for ungdommene våre selv om vi ikke kunne møtes fysisk?
Del Facebook Twitter E-post

Bildet viser Kristian på Alpha storsamlingen. Noe av det vi i Carlisle Network Youth Church har snakket om i det siste, er å tilby noe for ungdommene våre hvor de kan gå litt «dypere» med Gud. Med så mange av ungdommene våre fra kirkefremmede familier visste vi at dette ikke ville være noe for alle, men vi ville allikevel se på muligheten for å gi et tilbud til dem som var interessert. Da vi luftet dette for våre kollegaer i de andre menighetene vi har samarbeidet med, ble vi fort enige om at vi ville kjøre et felles Alphakurs over Zoom for ungdommene som ville være med.

Flere av ungdommene våre var interessert da vi snakket om Alpha med dem, og spesielt oppløftende var det at to av ungdommene våre som kanskje har minst kirkebakgrunn var interessert. Det endte likevel med at de ikke ble med, men med over 30 ungdommer totalt ble det fint allikevel. I gruppa hadde vi også med en fra Newcastle (ca. 1,5 time unna) og en annen fra Kendal (én time unna), noe som viser det positive ved å gjøre ting over nettet; det betyr ikke så mye hvor du blir med fra!

Bildet viser ungdomslederne Esther og Tori.

Ikke noe problem å samarbeide, når vi har så mange bra ledere å samarbeide med!
Her Esther og Tori.

Etter de første seks samlingene tok vi pause over påske, før vi startet opp igjen med de resterende seks samlingene. Disse handler mer konkret om det å være en disippel, så vi gav ungdommene muligheten til å stoppe etter de første seks dersom de syntes det ble for mye. Vi hadde likevel rundt 20 ungdommer som var med oss på de siste samlingene også.

Bildet viser ungdomsleder Ruth på Alpha storsamlingen.

Ungdomsleder Ruth er fornøyd.

Siden hele Alphakurset var over nett, og mange av ungdommene våre- og vi selv for den saks skyld- ikke hadde møtt hverandre fysisk, bestemte vi oss for å ha en siste samling fysisk. Sammen ble vi rundt 20 ungdommer pluss ledere på en stor plen hvor vi hadde litt leker, snacks og drøs. Det var fint for oss å endelig samle gjengen, men det syntes å være kjekt for ungdommene også å endelig få være sammen.

Nå drøfter vi hva vi skal gjøre videre med denne gruppa, og har allerede diskutert om vi skal fortsette med sosiale samlinger som den vi gjorde, eller om vi skal gjøre en slags bokklubb over Zoom. At vi vil fortsette å arbeide sammen med de andre menighetene, og la ungdommene våre få bli kjent med hverandre, vet vi i alle fall at vi vil gjøre.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp