Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Illustrasjonsfoto: Kristian Tjemsland Last ned

Våre favoritter

"Du vet jo du er vår favoritt!" er noe vi sier ofte. Noen ganger for å tøyse med de som er til stede, men mest fordi vi faktisk mener det. Ungdommene våre er favoritter!
Del Facebook Twitter E-post

En frivillig leder i et ungdomsarbeid jeg var involvert i for en stund tilbake uttalte en gang at «Det er OK at vi har favoritter blant ungdommene, så lenge alle ungdommene føler at de er noen sin favoritt.» Dette er noe vi praktiserer mye i Carlisle Network Youth Church (NYC), litt uten å tenke over det. Vi har alle våre ungdommer vi liker å drøse med, tøyse med og henge med, og vi har alle våre favoritter vi husker på og bryr oss ekstra om. Og så er det naturligvis noen ungdommer som utmerker seg, som vi alle har som favoritt. En av disse er Ruth.*

Bildet er et illustrasjonsbilde som viser ungdom som spiller kort i parken.

I parken en tirsdagskveld.

Ruth og familien flyttet nord til Carlisle fra sørpå våren 2017. Flere av ungdommene i gata hvor de flyttet til var ungdommer som kom regelmessig på klubben vår i kirka i nabolaget, og slik ble Ruth og broren hennes også med. Siden har de trofast kommet på klubben, og så i parken da vi flyttet ut der. Uke etter uke. Broren til Ruth lot seg ikke stoppe selv da han brakk ankelen gjennom fotballspillingen i parken, og Ruth selv har vært så trofast at hun nå er en av våre unge ledere. Hettegenseren med logoen vår bærer hun med stolthet, og ikke bare i parken på tirsdagskveldene; også ellers har hun den på. Rett før påske var jeg forbi huset hennes med påskeegg til henne og broren, og da kom hun i NYC-genseren sin og fortalte at den brukte hun mye, også fordi den var «så god og varm!».

Familien til Ruth ville nok ikke kalt seg kristne, men vi har likevel fått et nært og godt forhold til henne og broren hennes. Også mora har vi blitt godt kjent med og har hatt gode samtaler med. Selv om Ruth selv kanskje ikke er med og deltar når vi for eksempel ber, er det hun som kjefter på de andre ungdommene om å være stille og vise respekt når vi gjør det. Hun er også den som gjentatte ganger har fortalt hvor takknemlig hun er for at hun har blitt kjent med oss og for at hun har fått bli en del av gruppa vår. Selv om hun kanskje ikke uttrykker med ord at hun er på vandring, tror vi absolutt at det skjer noe på innsiden av henne.

Bildet viser ledere og frivillige i Carlisle NYC.

Her er teamet i matchende NYC- tskjorter.

Hun er definitivt en favoritt, denne Ruth!

 

 

 

(*ikke hennes egentlige navn)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp