Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Solgunn P. Smith Last ned

Skulle til England – endte i karantene i Skottland

NMS-misjonær Solgunn Philippine Smith må tilbringe de neste ti dagene på et hotellrom i Aberdeen. Spesielle karanteneregler i Skottland stanset returen til Carlisle for NMS-utsendingen.
Del Facebook Twitter E-post

– Da flyet landet i Aberdeen trodde jeg at jeg bare skulle sjekke inn på flyet som skulle ta meg videre til Carlisle. Men slik gikk det ikke. Jeg ble beordret til karantenehotellet, sier Solrunn, som smiler gjennom dataskjermen på tross av den noe ublide skjebnen. Hun sier at rommet er fint og alle folkene er hyggelige.

– Det nytter ikke å klage. Her må jeg bli i ti dager, så da må jeg gjøre det beste ut av situasjonen, sier hun.

Planlagt retur

Solgunn Philippine Smith er utsending for NMS til Carlisle i England. De første månedene etter at pandemien traff Europa, ble hun værende i England. Men siden reiserestriksjonene var lettere mot slutten av 2020, valgte hun å reise hjem på besøk til foreldrene på Hommersåk i Sandnes. Men så kom det nye innstramminger og dermed ble oppholdet i Norge mye lengre enn planlagt Mye av det arbeidet hun er involvert i i  kirken i Carlisle har hun utført via en datamaskin i Norge. Men i slutten av februar ble det klart at det kunne bli en åpning for retur til England. Det er få fly som går mellom Norge og England for tiden, men for Solgunn åpnet det seg en mulighet hvis hun valgte en rute som gikk fra Sola via Aberdeen i Skottland. Hun sjekket også at denne reiseruten ikke ville medføre karantene underveis, men der hadde hun altså fått gale opplysninger. Derfor må hun sitte innestengt på et hotellrom i påvente av at karanteneperioden er over.

– I England går vaksineringen raskere enn i Norge. Statsminister Boris Johnsen har sagt at alle voksne skal få tilbud om første vaksinedose innen slutten av juli. Det betyr at jeg vil få vaksinen raskere når jeg reiser tilbake til England enn hvis jeg hadde blitt i Norge, sier Solgunn.

Gjenoppta arbeidet

Selv om alle planer og avtaler nå må forskyves med ti dager, ser Solgunn fram til å komme i gang med det ordinære arbeidet for ungdom i Carlisle.

– Mange av de aktivitetene vi har, skjer utendørs. Dermed er vi ikke så hardt rammet som hvis vi hadde drevet arbeidet inne i kirkene. Derfor tror jeg nok at vi kommer tilbake i nokså vanlige rammer i løpet av vårsemesteret.

Menighetskontakt

Etter den lange perioden hjemme hos foreldrene, ser Solgunn nå fram til å komme tilbake til leiligheten i Carlisle. Men hun er godt fornøyd med tiden hun har hatt i Norge.

– Den digitale oppfølgingen av arbeidet har jeg stort sett gjort på samme måte som om jeg hadde bodd i England. I Norge har jeg også bistått i arbeidet med å lage informasjonsmateriell til menigheter som har avtale om å støtte prosjektet i Carlisle. Dessuten har jeg vært i telefonisk kontakt med noen av disse menighetene for å gi dem fersk og oppdatert informasjon.

Mangler mye

Siden Solgunn hadde pakket for å reise tilbake til sin egen bolig i England, hadde hun ikke en velfylt toalettmappe med seg i kofferten. Det betyr blant annet hun hun ikke hadde med seg tannbørste og tannkrem.

– Heldigvis fikk jeg kjøpt dette i resepsjonen, så jeg klarer meg. Verre er det at jeg har tatt med meg en stor Norvegia-ost i kofferten. Jeg lurer på hvordan jeg skal få oppbevart den kjølig nok, smiler Solgunn Philippine Smith

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp