Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Privat Last ned

Vår første utsendte ettåring!

Helt siden NMS startet å sende ettåringer til Cumbria for mer enn 10 år siden, og oppstarten av bispedømmets eget ettåringsprogram IX12 som vi nå er med og driver, har ønsket vært å ikke bare motta ettåringer, men også sende ut egne ettåringer fra England. I år har dette blitt mulig med Gareth, fra Carlisle, som vi har sendt ut som ettåring. Les om hans opplevelser etter fire uker på plass i Estland.
Del Facebook Twitter E-post

Møt Gareth!

Hei, jeg heter Gareth, og jeg kommer fra Storbritannia! Før England ble nedstengt på grunn av pandemien var jeg med som frivillig i Network Youth Church i Carlisle hvor jeg kommer fra, sammen med ettåringene der. Dette arbeidet inkluderte å gjøre en ungdomsklubb i en lokal park sammen med ettåringene, og klubben gav oss mange muligheter til å nå lenger ut til ungdommene i området over en kopp kakao, en samtale eller fotballsparking. Jeg likte veldig godt dette å arbeide med ungdommer samt å møte og bygge relasjoner med folk fra hele verden; de siste to årene har Carlisle hatt Ucrew- ettåringer fra Frankrike, Estland, Norge og Taiwan. I løpet av denne tiden ble også muligheten gitt for meg til å bli en del av Ucrew og være ettåring selv – England har ikke sent ut ettåringer tidligere, så jeg var oppglødd og beæret over muligheten til å være en del av dette programmet.

 

Førsteinntrykket av Estland

Etter to kansellerte flygninger (pga koronapandemien) kom jeg meg endelig til Tartu i Estland, hvor jeg skal tilbringe dette neste året som ettåring. Den første uka tilbrakte jeg i karantene i min nye leilighet, men etter to negative COVID- 19 tester fikk jeg avslutte karantenen og begynne å utforske byen. Nå har jeg vært her i fire uker, så jeg har startet å møte lederne og ungdommene som jeg skal arbeide med, og har startet arbeidet mitt som ettåring.

Bildet viser britiske ettåring Gareth på plass i Tartu, Estland.Jeg har også tilbrakt noe tid med å utforske Tartu som turist. Det største universitetet i Estland ligger i Tartu, så det er et veldig pulserende sted, fylt med kultur og massevis av studenter. Ofte når jeg går igjennom byen er det et eller annet event som finner sted; nå sist var det Tartu maraton. Sentrum av byen er full av parker og grøntområder hvor jeg liker å gå tur og slappe av med en kaffe og en bok- jeg ser fram til å utforske flere steder gjennom dette året.

 

Et innholdsrikt ettåringsår ligger foran

Dette året vil jeg arbeide i en blanding av kirker, skoler og kristne organisasjoner for å fortelle unge mennesker om Jesus. Heldigvis har Estland relativt få tilfeller av koronaviruset, så kirkene og møtene kan foregå som vanlig, med noen avstands- tiltak på plass. Så langt har ungdommene her vært veldig imøtekommende; sist helg hadde en av kirkene sin årlige ungdomsweekend, som var en fantastisk mulighet til å møte ungdommer og ledere fra hele Estland. Temaet for weekenden var «Hvor er du?», og vi lekte mange leker, spiste, og hadde lovsang, bibelundervisning og seminarer. Det har vært veldig oppmuntrende å tilbringe tid sammen med dem og se hvordan de verdsetter fellesskapet sammen og det å bygge hverandre opp.

I løpet av året vil jeg hjelpe med bibelgrupper, ungdomseventer, gudstjenester og flust av andre aktiviteter. Det er interessant å se likhetene og forskjellene mellom kirkene i England og Estland, men det er oppløftende å vite at vi alle tjener og tilber den samme Gud.

Jeg er spent på nye gleder og utfordringer for året som ligger foran!

 

 

(Oversatt til norsk: S. Smith )

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp