Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Solgunn P. Smith Last ned

Hva NMS muliggjør

Siden oppstarten i 2010 har målet for Network Youth Church (NYC) vært å ha en NYC i alle de 11 prostiene i Carlisle bispedømme. Pr juni 2018 var det etablert NYC i 10 av de 11 prostiene, og denne 10., Brampton NYC; det nordligste prostiet i bispedømmet, kom i gang mye takket være støtte fra NMS.
Del Facebook Twitter E-post

Her forteller Brampton NYC- leder; Ruth Hutchinson, om arbeidet hun har startet og bygger opp:

 

Bildet viser Brampton NYC- leder, Ruth Hutchinson

Ruth Hutchinson

«Da jeg først startet i Brampton prosti, begynte jeg med å møte folk og bli kjent med dem. Noen av disse var ungdommer, men jeg visste at det beste stedet for å arbeide med og møte flere unge var på skolen. Så jeg kontaktet skolen og spurte om jeg kunne bruke tid sammen med ungdommene i friminutt og lunsjpausene. Jeg følte at NYC kunne være med og hjelpe og støtte de unge på skolen, og spesielt ungdommene i år 7 som akkurat har startet på ungdomsskolen. Skolen lot meg få lov til å komme inn og bruke tid i oppholdsrommene, matsalen og steder der elevene er, for å snakke med dem og gjøre aktiviteter sammen med dem. Jeg har nå gjort dette siden oktober, og jeg har gledet meg over å bli kjent med de forskjellige ungdommene jeg har møtt.

 

På skolen gjør jeg mange ulike ting. Jeg prater med, og støtter enkeltelever når de deler det de synes er vanskelig med skoen, jeg spiller UNO eller gjør andre aktiviteter og leker i smågrupper med elever og jeg deler ut en ukequiz for å engasjere større grupper av elevene. Rundt 60 av disse quizene blir delt ut hver uke til elever i år 7 og 8, som er 11- 13 år gamle. I tillegg til disse aktivitetene, som foregår i elevenes oppholds værelser, er jeg med og driver skolelag på torsdager sammen med NISCU, som informeres om på quiz- arkene. Skolelaget kombinerer leker, konkurranser og aktiviteter med diskusjoner over temaer som berører unge i dag. Hver uke ser vi på et emne fra et kristent ståsted hvor elevene deler sine synspunkter, og vi ser på den kristne troen og hvordan vi kan leve den ut i verden i dag.

Å få være inne på skolen på denne måten har gjort at jeg har kunnet bli kjent med og få gå sammen med ungdom, og det gjør at de også kjenner meg igjen på eventer som utenfor skolen. Nylig fortalte skolen meg hvor mye de setter pris på at jeg har vært der.»

 

 

Tekst: Ruth Hutchinson, oversatt til norsk: Solgunn P. Smith

 


 

I starten av mars fikk vi være med da NMS og Carlisle bispedømme signerte avtaler for videre samarbeid, samt at Carlisle og Stavanger bispedømmer gjorde det samme. Vi gleder oss over denne relasjonen vi har, til begge bispedømmer, og ser fram til å fortsette arbeidet sammen.

Bildet viser fungerende biskop i Stavanger, Anne Lise Ådnøy, NMS England- misjonær, Kristian Tjemsland, landsstyreleder i nms, Helge Gaard, og Carlisle biskop, James Newcome.

Avtalene er signert!
fv: Fungerende biskop i Stavanger bispedømme; Anne Lise Ådnøy, NMS England misjonær; Kristian Tjemsland, landsstyreleder i NMS; Helge Gaard, og biskop i Carlisle bispedømme; James Newcome.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp