Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Solgunn P. Smith, illustrasjonsbilde Last ned

Ledertreningslabyrinten

Del Facebook Twitter E-post

I fjor vår begynte alle vi NYC (Network Youth Church) ledere en prosess med å utforske hvordan vi kunne tilby ledertrening til våre ungdommer. I alle prostiene er NYCene fremdeles relativt små, med kanskje bare en håndfull unge ledere i hver menighet. Derfor har vi sammen utviklet et opplegg som vi kaller «Leadership Labyrinth» som har både en lokal og en regional del. Lokalt i NYCene har vi laget en kortstokk med kort fra A-Z, med ett tema på hvert kort. Hvert kort har et relevant bibelsted, en kort refleksjon og noen diskusjonsspørsmål. Temaene er varierte, men har med å være en leder, som f.eks. tilhørighet, aksept, bruke talenter, osv. Disse kortene bruker vi sammen med lederne rett før eller etter resten av ungdommene er der.

 

Etter de har gått gjennom minst ti kort får de tilbud om å reise og oppleve en annen NYCs arbeid. Dette for å gi dem en bredere forståelse av hva Gud gjør i bispedømmet, men også for at de skal kunne få være med å lede noe ganske annerledes. Etter ny runde med kort får de så tilbud om en ledertreningsweekend hvor unge ledere fra alle ti NYCer samles.

Bildet viser en gruppe ungdommer som har vært på et ungdomsarrangement i England

Illustrasjonsbilde.

I november arrangerte vi den første av disse weekendene. Vi hadde ca. 20 ungdommer fra 4 NYCer som var med på pilot prosjektet. Det var utrolig spennende å få se disse ungdommene få oppdage mer av hva Gud har for dem. For eksempel fikk de utforske mer om hvilken lederstil som passer dem best (lede foran eller bakfra?), utfordre seg selv ved å se hvor mange bruskasser de kunne stable og de jobbet i team i kanoer for å se viktigheten av samarbeid.

 

Vi er spente på hva Gud gjør i denne neste generasjonen av ledere. Vi vet at det er de som er de beste misjonærene til sine egne ikke-kristne venner. Be sammen med oss om at disse unge lederne må vokse i både tro og kjærlighet til sine venner i sin lokale NYC mens de hele tiden peker på Jesus.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp