Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Solgunn P. Smith Last ned

Ikke si nei til nye utfordringer

Del Facebook Twitter E-post

Hallo! Jeg heter Tone Charlotte, og er en av ettåringene plassert i Carlisle i Cumbria.
Da jeg satt på flyet på vei til Carlisle var jeg usikker på hva jeg hadde i vente. Nå har vi ikke mange måneder igjen, og jeg har opplevd og lært masse.

Bildet viser ettåring Tone Charlotte på jobb på Cornerstone; kafeen som St James kirka, som hun jobber i, driver i Carlisle.

Her er Tone Charlotte på jobb på Cornerstone; kafeen som St James kirka driver i Carlisle.

Selv om jeg ikke visste hva som ventet meg i England, hadde jeg et mål for året. Jeg skulle ikke si nei til de utfordringer jeg kom til å møte. Dette målet har ført til at jeg har måtte gå ut av komfortsonen opptil flere ganger. Allerede i løpet av første måneden fikk jeg utfordringen om å være gjestetaler på et møte med kvinneforeningen som tilknyttes kirken jeg jobber i. Jeg måtte stå ved mitt løfte til meg selv og tok utfordringen. Jeg tenkte at å teste min evne som gjestetaler hos et publikum av søte eldre damer var et perfekt sted å begynne.  Det må ha gått nokså bra ettersom jeg i disse dager var gjestetaler igjen og denne gangen sang jeg for dem i tillegg.

Neste utfordring kom da vi hadde en alternativ halloween fest for barna – noe vi kalte Light Party. Vi skulle kle oss ut som superhelter denne kvelden og jeg kledde meg ut som Jesus. Jeg ble igjen spurt om jeg kunne snakke foran barna og foreldrene. Det virker kanskje ikke som en veldig utfordring å ha en kort appell, men jeg har aldri vært glad i å snakke foran folk. Å synge foran folk er ikke så skummelt, men å snakke er verre for meg.

Bildet viser ettåring Tone Charlotte som formidler til barna på St James kirka sin holiday club i februar.

Tone Charlotte i aksjon på St James Holiday Club i februar.

Den største utfordringen kom i desember. Jeg ble spurt om å være en av to gjestetalere på en kveldsgudstjeneste. Jeg ble fortalt at dette var en gudstjeneste som var veldig populær og som pleide å ha full kirke. Her må jeg være ærlig å si at jeg angret litt på løftet jeg hadde gitt meg selv. For å gjøre det litt mindre skummelt spurte jeg om jeg kunne synge også. Jeg kunne derfor snakke litt mindre og heller inkludere en sang. Jeg har hatt flere små «talks» i løpet av året og jeg merker hvordan det blir lettere for hver gang.

Ved å ha lovet meg selv å ta de utfordringer som kom min vei, har jeg lært ekstremt mye.  Jeg tar utfordringer lettere enn før, og min innstilling til å snakke foran folk har endret seg. Jeg tenker at ettersom jeg klarer å holde lengre taler foran folk på engelsk, skal jeg nok klare å ta lignende utfordringer på norsk hjemme i Norge.

 

Tekst: Tone Charlotte Madland Sandvik

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp