Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Solgunn P. Smith Last ned

Når mulighetene byr seg selv

Noen ganger i menighetsarbeid er det vanskelig å vite hvor en skal begynne eller hva som er best å sette i gang med for de ulike målgruppene. Og noen ganger faller mulighetene bare ned i fanget på en.
Del Facebook Twitter E-post

Drop in- klubben vi er med på i Stanwix på fredager er en slik mulighet. For noen år siden så Ben, som var den daværende ungdomsarbeideren i St Mike`s kirka i Stanwix, at det etter skoletid var en stor gjeng ungdommer som trasket hjem fra skolen på stien mellom kirka og menighetshuset. Ungdommene kom, bokstavelig talt, til dørstokken av kirka, uten at han på noen måte hadde jobbet for det. Og det var en mulighet han benyttet seg av. Sammen med noen frivillige fra menigheten åpnet han dørene inn til menighetshuset hver fredag, for en drop in- ungdomsklubb for ungdommene på veg hjem fra skolen. Her fikk de et sted å henge noen timer, her fikk de litt mat, og her fikk de samtale med gode voksne som brydde seg og hadde tid for dem, Bildet viser informasjon om drop in- klubben i St Mike`s kirka i Carlisle

 

6 år senere og drop in-en eksisterer ennå. Ennå går ungdommene forbi kirka og menighetshuset på veg hjem fra skolen, og ennå åpner kirka dørene til menighetshuset hver fredag. Fra 2015 av ble også vi i Carlisle Network Youth Church (Carlisle NYC) involvert i drop in-en, og siden da har vi vært med hver fredag og bygget relasjoner med ungdommene, investert i dem og gjort disipler. Nå har vi rundt 50 ungdommer registrert for drop in-en, med et gjennomsnitt på rundt 20 ungdommer som kommer hver fredag. Når vi vet at det i 2010 var under 300 ungdommer i hele fylket som var innom en kirke en gang eller mer pr måned, utgjør dette en ganske stor prosentvis vekst. Og dette er bare én av de tingene hvor vi og de ulike NYCene i fylket er involvert og møter ungdommer. Men vi er ikke i mål enda.

 

Så hva gjør vi på drop in-en?

Bildet viser noen av jentene ved drop in-en i St Mike`s kirka i Carlisle, godt i gang med å lage vennskapsarmbånd.

Noen av jentene på drop in-en, i gang med å lage vennskapsarmbånd.

Vi spiser kjeks og nudler, vi spiller spill og snakker, vi hører hvordan dagen har vært for ungdommene og hvilke planer de har for helga, og vi lager armbånd og deler troen vår med ungdommene. Blant annet. Dette skoleåret har det kommet en stor jentegjeng fra year 7 som vi har fått god kontakt med, og det skal bli spennende å se hva som vil komme utav denne relasjonen over de neste årene.

Ettåring Anna laget en kort videosnutt fra arbeidet vårt, deriblant drop in-en, før jul, og her kan du høre en av jentene fortelle litt om hva hun liker med den.

 

 

Tekst: Solgunn P. Smith

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp