Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Solgunn P. Smith Last ned

«Tror du på himmelen?»

«Og tror du det bare er fest i himmelen?» Sarah og jeg så på hverandre, og svarte fløsete «Ja. Fest!» Denne 15- årige jenta fortsatte å fortelle oss sin teori om hva som skjer med oss etter at vi dør; at vi blir reinkarnert som nyfødte babyer, og at grunnen til at babyer gråter når de blir født er fordi de akkurat har dødd. «Den var ny», sa vi. «Det var en teori vi ikke hadde hørt før.»
Del Facebook Twitter E-post

Vi har med å gjøre med ungdommer som ikke bare mangler kunnskaper om den kristne troen, men som også mangler forståelsen av og innsikten i hvordan Jesus og troen i det hele tatt er relevant for dem og deres liv. Det er ikke det at de ikke bryr seg eller ikke er vennlig innstilt mot oss; de bare ser ikke at det å ha Jesus i livet sitt er noe poeng eller noe de personlig trenger å ta stilling til. De er hva vi kaller 4 eller til og med 5- generasjons kirkefremmede; de har sannsynligvis ingen i sin nærmeste familie som er kristne. De har ingen som ber for dem personlig med navn, og for dem er Jesus i