Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Foto: Solgunn P. Smith Last ned

«Hvorfor har du så mye tålmodighet med oss?»

«Hvorfor har du så mye tålmodighet med oss?», spurte jenta, men jeg kjente derimot at det kokte litt inni meg av frustrasjon og irritasjon. Disse ungdommene var ikke helt som jeg var vant til fra andre ungdommer, da de slo og sparket hverandre, kun for å terge, plukket på alt de kunne finne av ting som lå framme (og ikke lå framme), og hvor de konsekvent gjorde det motsatte av hva vi lederne ba dem om å gjøre. «Hvorfor har du så mye tålmodighet med oss?».
Del Facebook Twitter E-post

Jeg kjente at her hadde jeg en mulighet. En mulighet til å fortelle denne jenta, og de som var med henne, om Jesu tålmodighet, om hans kjærlighet og tilgivelse. Om En som er for og som elsker alle, uansett kjønn og alder, og om en kan sitte stille eller ikke. Om En som vil oss det beste, og som vil hjelpe oss til å leve ut vårt fulle potensial. Om en som alltid står med åpne armer, klar til å ta oss i mot, når vi ikke helt får det til slik vi skulle. Om en som er Tålmodighet.

Og mens jeg tenkte på hvordan jeg best skulle formulere meg gikk øyeblikket fra meg. Jenta hadde skiftet fokus til noe annet, og gutten på siden av fikk et slag i armen.

Selv om det kanskje er åpenbart at disse ungdommene trenger å lære litt mer om hvordan å respektere andre mennesker, hvordan snakke til (og om) andre, og hvordan føre seg, er det ikke bare de som trenger å høre om Jesu tålmodighet, tilgivelse og kjærlighet. I Klagesangene 3: 22-23 står det

Herren er nådig, vi går ikke til grunne. Hans barmhjertighet tar ikke slutt, den er ny hver morgen. Din trofasthet er stor.

Heldigvis har vi ikke en gitt kvote av nåde, barmhjertighet og tilgivelse å få av Jesus, som til slutt tar slutt. Heldigvis viser Han meg nåde i dag, som Han gjorde i går, og vil gjøre i morgen. Heldigvis kan jeg stadig få komme tilbake til Han når jeg feiler, igjen og igjen.

Og selv om jeg vet at jeg ikke skal slå andre, er jeg likevel i samme båt som disse ungdommene jeg møtte. Jeg trenger Jesu nåde; jeg trenger Hans tålmodighet og tilgivelse like mye som det de gjør. Jeg trenger Jesus, slik som det er opplagt for meg at disse unge også gjør. Jeg trenger Jesus.Bildet viser korset som er utpå St Barnabas kirken i Carlisle, England

 

Vær gjerne med og be for oss; om flere muligheter til å fortelle om Jesu kjærlighet og tålmodighet til barn og unge som vi møter, og at vi selv skal få oppleve mer av Jesu kjærlighet og tålmodighet slik at vi har enda mer å gi ut. Og, ikke minst, at kjærligheten til de vi er her for skal være større enn frustrasjonen over hvordan de noen ganger oppfører seg.

 

Tekst: Solgunn P. Smith

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp