Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Andreas Granerud Last ned

Lokale krefter overtar ansvar

I byen Penrith, nord i England har NMS støttet ungdomskafeen «The gathering» til å bli det nye «in»- stedet for ungdom i byen. Nå avslutter NMS sin støtte, og lokale krefter overtar driften av ungdomskafeen.
Del Facebook Twitter E-post

For nesten tre år siden ankom misjonærene Andreas og Jorunn Granerud Penrith. Her hadde Carl Mimmack, en tidligere businessmann med hjerte for ungdom og Jesus, kjøpt et bygg som skulle brukes til kafé og ungdomsklubb. Nede skulle det være kafé som skulle gi ekstra inntekter til ungdomsarbeidet. Slik skulle det imidlertid ikke bli så lenge.

Vel et år inne i driften skadet Carl seg stygt i en fallskjermulykke. Han så seg nødt til å stenge kafédriften da han ikke lenger hadde kapasitet til både dette og ungdomsarbeid og det var jo ungdommene som var hele grunnen til kafédriften. Dermed flyttet ungdomsarbeidet ned fra 2.etasje og inn i hovedetasjen hvor biljardbordet og kakaoen var synlig rett fra hovedgata i byen. Plutselig økte Mandagskafeen fra 5 til over 20 ungdommer! Vel et år inne i den nye fasen i arbeidet har kafeen kontakt med over 40 ungdommer som kommer innom jevnlig. Mange har meldt seg på sommerens «Soul Survivor» som er en stor kristen ungdomsfestival. Noen av de eldre som har vært med fra starten har begynt å ta mer ansvar og er gode forbilder for de yngre. Noen frivillige ledere har også kommet til.

Majoriteten av ungdommene som kommer har ingen eller lite kirkelig bakgrunn. Likevel er de veldig åpne for å høre om Jesus. Vi presser ingen, men vi er veldig åpne for å dele de gode nyhetene om noen vil høre. Nå reiser Jorunn og Andreas tilbake til Norge og dette prosjektet må gå videre med lokale krefter. NMS søker nå etter nye misjonærer som skal inn i ny tjeneste, denne gangen i Carlisle by. Her er misjonsmulighetene store og det er fantastisk at NMS ser mulighetene som ligger her.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp