Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Last ned

Takk for forbønn og støtte

I mai i år rapporterte vi om ekstreme oversvømmelse sør i Brasil. Gjennom vår samarbeidspartner Movimento Encontrão har NMS fått bidra med økonomisk hjelp til noen av flomofrene.
Del Facebook Twitter E-post

IECLB (den evangelisk-lutherske kirken i Brasil) ved visepresident P. Dr. Mauro B. de Souza, takker for forbønn i anledning klimatragedien i mai og takker også for den økonomiske støtten til menigheten i Canoas.

Maria Paula som jobber i menigheten i Canoas forteller om intense dager med mye kontakt med familiene som er rammet av flommen. I tillegg til arbeidet etter det som ble ødelagt i kirken og på prekenstedet. Tolv familier i menigheten mistet alt de hadde. Hun sier det er vanskelig å forklare alt de opplever, men at de fremfor alt gleder seg over at de ikke er alene.

«Vi har brødre og søstre som går sammen med oss i bønn og med gaver. Vi har det bra og takker Gud for det. Å ha tro på en omsorgsfull Gud, solidaritet og gjensidig støtte er avgjørende for at vi skal reise oss fra denne tragedien.»

Det er mye jobb og hjelpearbeidet er nå i en ny fase med tanke på flommen. Menigheten i Canoas satte sammen et team som skulle bestemme hvordan de skulle bruke pengene på best mulig måte. Det ble laget en oversikt over det minimum som var nødvendig for at familiene kunne forlate krisesentrene og komme tilbake til hjemmene sine. Blant de primære behovene var kjøp av senger, madrasser, møbler, hvitevarer, bygningsmaterialer, matkurver og hygieneartikler. Det ble bestemt at hver familie skulle få kjøpe det de trengte og velge farge og stil som passet dem best, i stedet for at det ble kjøpt likt til alle. De ønsket å gjøre det de kunne for at de som var rammet skulle føle seg hjemme på nytt i hjemmet som ble tatt fra dem i flommen.

Neuza og familien er en av dem som har fått hjelp. Les hennes vitnesbyrd:

«Herren er god hele tiden, hele tiden er Herren god.

Jeg er veldig glad.

Herren har velsignet oss på nytt.

Se det fine kjøkkenet mitt.

Jeg har lyst til å grine.

Midt i alt vi har gått gjennom, og nå ha dette kjøkkenet.

Det er bare ved Guds kjærlighet.»

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp