Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Last ned

Gjenspeile troen gjennom handlinger

I Brasil er ikke tro en like stor privatsak som i Norge. Folk viser åpenlyst og med stolthet hva de tror på, og det er religiøse spor i hele byen.
Del Facebook Twitter E-post

Jeg bodde i Juazeiro do Norte i nordøst Brasil, hvor majoriteten av befolkningen er katolske. Siden det er færre som er luthersk kristne blir det et mindre fellesskap. Men det jeg har opplevd er at dette skaper bedre relasjoner mellom de kristne som finnes her.

I området vi hjalp til i er det tre kirker som samarbeider. I den kirken jeg hjalp mest til i er det rundt 20 faste medlemmer. Jeg så hvor mye de brydde seg om hverandre. Selv med store aldersforskjeller i kirken merket jeg de relasjonene som har blitt bygget på tross av alder. De ønsker å være en del av hverandres liv, og hjelpe til med det de kan.

Når jeg kom inn i kirken ble jeg møtt av folk med åpne armer. De ønsket meg velkommen og strålte av kjærlighet. Selv med store kommunikasjonsproblemer fikk de meg til å føle meg velkommen og som en del av dem. På denne måten merket jeg Jesus kjærlighet som strømmer gjennom dem.

Jeg merket at de brydde seg om troen sin. Når de snakket om tro med hverandre så jeg den iveren de har, og hvor mye de bryr seg. De tar seg alltid tid til å be for ting som skjer i livene til folk i kirken. For å hjelpe dem gjennom vanskelige ting som skjer, og for å takke for det de har. Men de bryr seg også om menneskene som bor rundt dem. De bruker tid med dem og ønsker å bli bedre kjent med dem. Det er måten de ønsker nye velkommen, at de bryr seg om hverandre, og mest av alt gjennom kjærligheten de utstråler til andre mennesker rundt dem at jeg merket hvordan troen deres gjenspeilte gjennom handlingene deres.

Noe jeg syns vi som kristne burde være mer oppmerksom på er hva handlingene våre ubevisst sier til andre. Hvis vi er mer bevisst på å gjenspeile handlingene våre ut i fra hva vi tror på kan det gjøre oss til bedre mennesker. Og det kan være med på å styrke troen vår.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp