Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Foto: Evy Torunn Nyvoll Last ned

Missão Zero – 30 år i lydighet mot Guds kall

I 1980 årene vokste det frem en ny visjon blant en gruppe evangelister i den evangelisk lutherske kirken i Brasil (IECLB). Visjonen var tydelig og en ønsket å nå videre ut i landet ved å krysse grenser og bygge fellesskap der den lutherske kirken ikke var kjent.
Del Facebook Twitter E-post

VISJONEN KONKRETISERES

Presten Sérgio Schaefer presenterte visjonen overfor ledelsen og misjonssekretariatet i IECLB. Så i 1986, ble han rådet til å utforme et prosjekt ut fra visjonen. Kirkens årstema året etter var: «Og dere skal være mine vitner», noe som ble et godt utgangspunkt for realiseringen av prosjektet som fikk tittelen «Misjonsprosjekt Sentral Brasil».

 

PROSJEKTET GODKJENNES

Basert på ideen om å starte arbeid på steder der IECLB ennå var ukjent, fikk prosjektet navnet Missão Zero (misjon null). Et team ble opprettet for å koordinere og arbeide videre med prosjektet.

I mars 1988 ble pionerprosjektet godkjent av styret i IECLB og inkludert i kirkens budsjett. Teamet skisserte strategier for implementering av prosjektet i byen Três Lagoas. Denne byen ble valgt etter en gjennomgang av 12 byer i delstaten Mato Grosso i sør.

 

OPPSTART I TRÊS LAGOAS

19. januar 1989 kom prest Irno Prediger og kona Marli til byen Três Lagoas, sammen med et team av teltmakere. Evangeliseringsarbeidet begynte og senere samme år startet de en luthersk kirke i byen.

 

UTVIKLINGEN I MISSÃO ZERO

I 1990 årene konsentrerte Missão Zero sitt arbeid i region vest i delstaten São Paulo, og syv kirker ble plantet. Fra år 2000 begynte misjonsorganisasjonen å prøve ut en ny metode for kirkeplanting. Mer enn 12 kirker ble plantet i nordøst i Brasil, i tillegg til en kirke i byen Butiá i Sør-Brasil.

 

PARTNERSKAP MED NMS

I 2010 tok Missão Zero sine første konkrete skritt i retning av krysskulturell misjon etter noen suksessfulle erfaringer i andre søramerikanske land. Det var nå på tide å utforske det afrikanske kontinent, og i partnerskap med NMS gjøre noe i Europa.

 

JUBILEUM

Misjonsorganisasjonen Missão Zero feirer i år 30 år og har i alle disse årene gjort ulike fremstøt med kirkeplanting og bygging av Guds rike i tillegg til å støtte misjonærers initiativ mange ulike steder.

 

50 NYE KIRKER!

Det neste steget nå er Visjon 5030, som har som mål og plante 50 nye kirker innen år 2030. Fokus for prosjektet er å gjøre dette i Brasil, Latin Amerika, Afrika og Europa. Dette er det største steget for Missão Zero så langt, og kan for noen virke umulig. Men ser en nøye på historien og erfaringene disse 30 årene, er det lett å forstå at mange av prosjektene også virket umulige den gang.

Men når alt kommer til alt, hva er umulig når vi går sammen med Gud som får umulige ting til å skje?

Viser samtale med to ektepar: Vera og Sérgio Schaefer og Marli og Irno Prediger i forbindelse med 30 års markering av misjonsorganisasjonen Missão Zero

Samtale med ekteparene Vera og Sérgio Schaefer og Marli og Irno Prediger i forbindelse med 30 års markeringen av Missão Zero, juni 2019.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp