Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Last ned

Hald var en lærerik skole. Lærerne var fantastiske veiledere.

Intervju med teolog og lærhåndverker André Eduardo Strobel, Connect student, Hald 2013/2014
Del Facebook Twitter E-post

1. Hvorfor var det viktig å delta i utvekslingsprogrammet Connect på Hald?

Connect gjorde det mulig for meg å få en unik flerkulturell opplevelse i samhandling med ungdommer fra 17 ulike land.  Jeg har fått venner over hele verden og utviklet en større følsomhet overfor andre kulturer. Jeg har lært et nytt språk som gjorde at jeg kunne kommunisere og bedre forstå den norske kulturen..

Da jeg kom til Norge, opplevde jeg for første gang å ikke være den viktigste og mest kjente personen i kirken. Det fikk meg til å forstå at jeg ikke var alt det jeg trodde jeg var i Brasil. Gud arbeider også veldig godt når han bruker oss i kulissene.

Vinteren, med veldig lite sollys, var også en opplevelse for livet. Den førte til at jeg fikk noe angst og problemer med depresjon. I de øyeblikkene, når følelsen av ensomhet var sterkest, opplevde jeg Guds nærhet og forstod at han var mitt ankerfeste.

2. Hva betydde tiden på Hald for deg?

Hald var en lærerik skole. Det var en tid med selverkjennelse og utvikling, både personlig og åndelig. Jeg fikk en bedre forståelse av min rolle som kristen i verden og lærte å respektere mennesker som er annerledes enn meg.

Det var der jeg møtte noen av mine beste venner og sammen opplevde vi at vi endret oss.

Lærerne var fantastiske veiledere. De fikk meg til å forstå at det å gjøre feil ikke er et problem. Å benekte feil derimot, er vår verste feil. Når alt kommer til at er det å gjøre feil også en mulighet til å lære.

3. Hva har forandret seg i livet ditt etter Hald?

Jeg er blitt mer bevisst, følsom og ansvarlig som kristen overfor menneskene rundt meg.  Jeg har større forståelse for at min kunnskap og erfaring med Gud er personlig. Det å formidle evangeliet videre er vanskelig, men nødvendig. Relasjonen min til Gud er veldig viktig, og det er også relasjonen til mine medmennesker.

4. I jobben din, hvordan har Hald bidratt?

Jeg er mye mer bevisst i mitt møte med mennesker og jeg føler større ansvar for evangeliet. Det å være leder i kirken min betyr ikke lenger bare å ha innflytelse eller å være kjent for et flott arbeid. Året på Hald hjalp meg til å forstå at å tjene Gud også betyr å anerkjenne andres reelle behov.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp