Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Foto: Airton Härter Palm Last ned

Kirkeplanting og kirkeplantere

Å starte en ny kirke er noe av det mest givende kristne kan gjøre for å fremme evangeliet. Men det kan også være veldig utfordrende i møte med en mangfoldig kultur og mennesker i alle livets faser.
Del Facebook Twitter E-post

I arbeidet med å plante en ny kirke for et ikke-religiøst publikum er brobygging nøkkelen. I all planlegging, fra tidspunkt og tema til sanger og visuelt språk, må vi ha det i bakhodet. Vivenda ble født med denne innstillingen.

Vivenda er et kirkeplanteprosjekt støttet av NMS i Brasil. Det er et sted hvor familier og relasjoner utgjør kjernen og ulike problemer og utfordringer adresseres ut fra et kristent ståsted. Denne interaksjonen fører til at mennesker får et bedre forhold til Gud og til seg selv. Vi ser at det fremmer samfunnsengasjement og gjenoppretter menneskeverdet.

Målet er å påvirke lokalsamfunnet fra innsiden og ut.

Og for å få det til, samarbeider Vivenda med andre kirker i Brasil. Lokale ledere ble gitt spesifikk opplæring inspirert av Jesu lederskap. Sammen arbeidet lederne seg frem til felles visjon og tenkning og ble gitt ansvar for å få ting gjort. Nå har de ansvar for alt som angår Vivenda. Fra å velge tema til å forberede måltider, fra å kontakte folk for første gang til å disippelgjøre dem. Lederne er ikke bare ressurser, de er selve grunnen til at prosjektet eksisterer og er den harde kjerne som gjør det mulig.

Vivenda kan nå se sine kirkeplantere lykkes og gradvis begynner evangeliet å gjøre en forskjell i folks liv. Det er det veldig givende å oppleve.

Kaffepause og prat

Kaffepause i Vivenda

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp