Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Foto: Débora Sasse Last ned

Kulturforskjeller i eget land

Det teologiske fakultet i Curitiba, FATEV, vektlegger både teori og praksis i utdanningen av sine studenter. Misjonspraksis til menigheter i Nordøst-Brasil gir både personlig og faglig utbytte for studentene og en realitetsorientering i forhold til fremtidig tjeneste i kirken.
Del Facebook Twitter E-post

Les hva noen av studentene forteller etter en ti dagers praksisperiode:

– Å få være en del av det lille menighetsfellesskapet i Ouricuri har vært et større privilegium enn jeg klarer å beskrive. Jeg fikk se en enkel, men ekte kirke. Noen ganger klarte jeg ikke å skjule overraskelsen min og indignasjonen overfor den økonomiske situasjonen i kirken og utfordringene den står overfor. Selv om menigheten formelt sett ikke har sin egen prest, fortsetter de å samles. Gudstjenestene blir ledet av en matematikklærer. Hun gir av sin tid til kirken, samtidig som hun kjemper for sin egen jobb og tar seg av sin syke bestemor. Jeg fikk se et eksempel på en kvinne som ikke er avhengig av en høyskoleutdanning for å tjene Gud.

Ana Slonzcewski

 

– Jeg har fått et nytt og utvidet syn på det å tjene i kirken. Det var meningsfylt for meg å få forkynne, besøke kirkens medlemmer og delta i smågrupper. Å tjenestegjør i kirken handler om så mye mer enn å lede kirkelige aktiviteter. Det handler om å involvere seg i menneskers liv og gå sammen med dem en er satt til å tjene. Denne erfaringen vil jeg huske for resten av livet! For meg var de kulturelle og sosiale forskjellene mellom nordøst og sør i Brasil så store at jeg merket noen av dem den første dagen vi besøkte kirken i Juazeiro do Norte.

 

 Débora Sasse

– Min første tanke da jeg kom inn i en av kirkene, var at jeg ikke var forberedt til å jobbe her i det hele tatt. Jeg fikk erfare at det vi er blitt fortalt om denne regionen ikke alltid er hele sannheten. For eksempel er det jeg så i byen José de Freitas bare en liten del av hele regionen. Vi kan generaliserer når det gjelder kulturen i nordøst, slik vi også gjør i alle andre regioner, men det er forskjeller fra sted til sted. Alle har sine særegenheter. Endelig har jeg forstått viktigheten av kulturforståelse.

Ramon Silva

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp