Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Foto: Paulo RS Menezes, Wikimedia Commons (illustrasjonsfoto). Last ned

Ledertrening i menighetene i Nordøst-Brasil

De siste 20 årene er det plantet mange nye menigheter i Sertão-regionen i Nordøst-Brasil. De økonomiske rammene og modellen for tjeneste i kirkene i dette området er ikke som i en «tradisjonell» luthersk menighet.
Del Facebook Twitter E-post

Det er blitt arbeidet langsiktig med kurs og opplæring for å gjøre menighetene bærekraftige. Opp igjennom årene har mange lokale ledere, både kvinner og menn og de fleste unge, deltatt i ledertreningen.

To av studentene på CMM (tverrkirkelig bibelkurs) forteller:

Luis Ricardo Silva

– For meg ble bibelkurset starten på en dypere forståelse av evangeliet. Undervisningen har betydd mye for mitt personlige liv. Det viktigste jeg har lært handler om misjon. Det er blitt mye viktigere for meg å bringe evangeliet videre til andre mennesker og det er enklere enn jeg trodde det var. Før var jeg ikke så komfortabel med å utrykke meg selv, men nå er det mye lettere for meg å snakke om Jesus. Jeg begynte på kurset for å få mer teologisk kunnskap. Før jeg nå er ferdig kjenner jeg at det er meningen jeg skal være et vitne om Kristus ved å forkynne evangeliet.»

Luis Ricardo Silva

 

 

Antonia Euflávia Layalla Sousa

– Bibelkurset har gitt meg teologisk kunnskap og forberedt meg til tjeneste. Gjennom de ulike undervisningstema har jeg opplevd at Gud har ledet meg mer og mer etter hans vilje. Han har styrket meg og forvandlet livet mitt gjennom veiledning og samtaler. Jeg har lært mye og fått anledning til å evaluere både livet mitt og tjenesten min. Fellesskapet med brødre og søstre som har delt av sine erfaringer, sitt liv og sin tjeneste har vært til oppbyggelse og velsignelse. Det har motivert meg.»

Antonia Euflávia Layalla Sousa

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp