Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Foto: Airton Palm Last ned

De uten kirke

Airton Palm gir oss et lite prosjektglimt fra arbeidet i Vivendas, det nye prosjektet NMS støtter i Curitiba.
Del Facebook Twitter E-post

Airton forteller om et annerledes år. Arbeidet med målgruppen «de uten kirke» har endret hans vanlige rutiner og gitt gleder og utfordringer. Fra oppstarten har det vært en gruppe av mennesker som har stått sammen om prosjektet. Han beskriver det som et stort familiefellesskap.

Fokus i prosjektet er på de ikke-religiøse og man har samtaler om ulike aktuelle tema og utfordringer og om åndelighet. I Kristus blir vi motivert til kristne holdninger og gjenopprettelse av menneskelig verdighet.

Noen i arbeidsgruppa har flyttet fra Curitiba og andre har i stedet begynt å gå i en etablert kirke. De som fremdeles er med viser en imponerende forpliktelse. Airton er veldig takknemlig til Gud overfor disse.

Disse seks månedene har en erfart at de som kommer ønsker å samtale, mer enn høre. Noen har vært innom en kirke før, men flertallet har ikke den erfaringen. Felles for dem alle er at en «vanlig» kirke ikke har noen appell.

Utfordringen er å få de som kommer til å bli med fast. Det er gledelig at noen har blitt med i smågrupper.

– For noen uker siden sa en person som ikke har blitt med fast til oss at vi ikke måtte gi henne opp, sier Airton.  – Det viser oss godt hva oppgaven vår er. Vi har mange samtaler, besøk, ulike kontaktpunkter med mange mennesker.

Airton Palm hilser med Salme 37,5:

Legg din vei i Herrens hånd!

Stol på ham, så griper han inn.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp