Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Last ned

Fra Brasil til Hald Internasjonale Senter

Historie min med NMS begynte da jeg var på Fatev i 2011 (FATEV er det teologisk universitet som NMS støtter i Curitiba-Brasil).
Del Facebook Twitter E-post

Daiana Carla Luiz Gilde

Jeg var på et misjonsprosjekt i Nord Brasil som gjorde at jeg ønsket og følte meg kalt til å jobbe som misjonær. Før dette hadde jeg studert administrasjon på et annet universitet, så jeg visste på forhånd hvordan studentlivet i Brasil fungerte: Arbeid om dagen og studier på kveld, pluss at ingen bryr seg om du klarer å «finne din plass.» Men da jeg kom til Fatev ble jeg veldig positivt overrasket! De som møtte meg der var like mye som en familie, som de var lærere på et universitet. De støttet hverandre og hadde et kjempe sterkt fellesskap, veldig forskjellig fra tradisjonelle universiteter jeg har vært på før. For meg betyr det at de bygger broer mellom hva de lærte videre om Jesus, og hva de praktiserer. Dette gjorde meg veldig fornøyd, og jeg følte meg veldig velsignet der og ikke minst så gjorde de meg  tryggere på mitt kall. Tiden på Fatev var en tid med vekst og læring. Først og fremst fordi vi har lærere som var gode eksempler for oss, og som vi hadde muligheten til å bli disippelgjort av. Jeg kan si at jeg opplevde Guds kjærlighet gjennom de menneskene jeg møtte der!

Det var igjennom Fatev at jeg også fikk høre om NMS sitt utvekslingsprogram Connect. I 2012 reiste jeg opp til Norge og hadde praksisplass på Karmøy i Avaldsnes menighet. Gjennom Connect fikk jeg ikke bare mulighet til å reise til et annet land, men fikk også økt min kunnskap om kultur, verden og andre perspektiv. Ett år av en annen verden, som de pleier å sier på Hald, og det var det! Helt Fantastisk! I dag jobber jeg som programarbeider på Connect linjen ved Hald Internasjonale Senter. Jeg er veldig takknemlig til Fatev og NMS for det jeg har fått opplevd disse årene.

Daiana Carla Luiz Gilde – Programarbeider Connect

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp