Tilbake til nms.no Brasilblogg
Meny
Foto: Programa Vida Plena Last ned

Levende misjonal kirke i Pestano, Brasil

Å være misjonal er ikke en aktivitet på toppen av alt det andre vi gjør som kirke. «Mens vi går, gjør vi disipler…». Thiago Schellin de Mattos, har en visjon om å få kirken til å bety en forskjell for folk flest. Han leder prosjektet «Vida Plena».
Del Facebook Twitter E-post

 «Vida Plena» (helhetlig liv) har allerede skapt store forandringer i byen Pestano som ligger i Pelotas, Rio Grande do Sol. Det ble startet i 2014 som et samarbeid mellom Det Norske Misjonsselskap (NMS), Missão Zero og Martin-Luther-Fellesskap i Brasil.

Misjonale aktiviteter
Målet er å bygge relasjoner mellom lokalmenigheter og nabolaget. Det skjer i forskjellige tiltak slik som fotballskole og annen idrett, kurs, deling av matoppskrifter, lage musikk av resirkulerte gjenstander, fugleobservasjoner og praktisk arbeid.

Gjenbruk av søppel til musikkinstrumenter
Det meste av aktivitetene på Vida Plena er ledet av frivillige, men profesjonelle folk. Det har vært et privilegium for Davi som er musikkproduskjonsleder, å undervise hvordan gjenbruk av forskjellige gjenstander kan bli til musikk instrumenter: malingsspann, plastrør og andre ting som kan lage lyd. Dette er en mulighet for ham å dele sitt talent i arbeidet for Guds rike blant folk som bor i Pestano. Guttene Shallon og Ivolnei, synes at det er fantastisk å lage instrumenter av ulike gjenstander. De lager musikk ut fra gjenbruk. Her er de på en konsert.

Bygge vennskap med naboene
Kvinnene har det kjekt med matlaging og kurs hvor nye oppskrifter blir presentert. De oppdager nye ting hver uke. Målet er ikke selve matlagingen, men å opprette gode relasjoner med naboene: Målet er å  gjøre kirken til en plass der man kan dele mer enn matoppskrifter, sier lederen. For en av deltakerne Ana, er dette et viktig møtepunkt. Hun har blitt venner med mange av sine naboer. Hun synes at lærerne er veldig proffe og gode mennesker.

Kirken: Med Guds kjærlighet blant folk flest
Juliano, en av medarbeiderne sier at det mangler ikke på evangeliske menigheter i området. Du kan finne dem på hvert hjørne. Men det som mangler er kristendom i praksis. Det skjer gjennom «Vida Plena» som ble et  et forbilde for menighetene i byen. De vil invitere alle til å bringe Guds kjærlighet til folk i nabolaget. Jessica, en av lederne, kaller dette å være agent for Guds rike: Det å elske verden som Jesus gjorde på en enkel og naturlig måte.

Tekst: Rivoniaina Razakandriana

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp