Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Lørdagsklubben

Vi gleder oss over at stadig flere ELCT menigheter starter opp med lørdagsklubber for barn i kirkens nabolag. Mellom 150-200 barn møtes jevnlig i Nord Thailand og Nord-Øst Thailand til sosialt samvær, undervisning, lek, mat og bibelundervisning.
Del Facebook Twitter E-post

Ekstra kjekt er det at to klubber er startet opp igjen i Ban Saphan i Nan (Nord Thailand). Det var her det hele startet for noen år tilbake. Daværende biskop Amnuay, som i mange år hadde jobbet som prest i Ban Saphan, blant den etniske gruppe Lua, kontaktet diakoniavdelingen med et spørsmål om vi kunne starte opp arbeid for barn i landsbyene der. Han hadde gjennom sin tjeneste sett at veldig mange barn var alene på lørdager, siden foreldrene måtte jobbe i skogen eller på rismarkene. Han opplevde det som utrygt for barna og var redd for at de ikke fikk mat den dagen. Diakoniavdelingen tok oppfordringen, og kom på ideen med å starte lørdagsklubber. Fire menigheter startet opp med lørdagsklubber den gang, og mange barn kom til kirken hver lørdag. Her var det trygt og godt å være for barna.

Målene for lørdagsklubbene var de samme som de er i dag, og det er at barna skal ha en trygg og god plass å være på lørdager, at de lærer om sine egne rettigheter, at de blir kjent med Jesus, ser viktigheten av utdanning, tar vare på miljøet, at de får et sunt og godt måltid og at de er stolte av egen kultur og språk. Lua er en etnisk folkegruppe som har opplevd mye diskriminering, og som ikke har fått den anerkjennelsen de skulle hatt. Lørdagsklubbene var et populært tilbud ledet av den lokale evangelisten og frivillige medarbeidere, men da Covid pandemien kom så måtte alle klubbene stenges, og da de kunne åpne igjen etter en lang tid så måtte barna i området gå på skolen på lørdager for å ta igjen det tapte. Derfor ble klubbene nedlagt og det har de vært siden. Derfor er det nå ekstra kjekt at to menigheter i Ban Saphan har startet opp igjen.

Målene for lørdagsklubbene er de samme alle plasser, men hvordan den enkelte klubb drives er opp til menigheten og de talentene som finnes der. Det er evangelisten eller presten i de ulike menighetene som leder arbeidet, godt hjulpet av frivillige medarbeidere.

Kittikhun (på bilde øverst) er en pastor i en menighet i Nord- Øst Thailand som startet opp lørdagsklubb for ca et år siden. Siden hun begynte som pastor i den menigheten for vel sju år siden så hadde det ikke vært et eneste barn på gudstjenestene. Diakoniavdelingen oppfordret henne til å starte en lørdagsklubb, og hun tok utfordringen. Det har hun aldri angret på! Kittikhun gikk til områdelederen i nabolaget og fortalte om klubben hun ønsket å starte. Områdelederen informerte om dette nye tilbudet til alle i landsbyen og flere barn begynte å komme på lørdagsklubben. Etter noen uker så spurte noen av de om de fikk komme i kirken på søndager også, og siden da så har det vært barn i kirken på gudstjenesten også. Kittikhun er medlem av ELCT sitt kirkestyre og etter at hun snakket varmt om lørdagsklubbarbeidet på årets generalforsamling så har enda flere menigheter vist sin interesse. Vi har nå tilsammen 11 lørdagsklubber. Tenk at vi kan fylle kirkene med barn på lørdager! Målet er at alle kirkene i ELCT skal ha sin egen lørdagsklubb.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp