Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Leirliv i Thailand

Utdanning - en livreddende løsning, står det på Unicef sine hjemmesider. Vi i NMS Thailand ser tydelig at dersom vi ønsker å bidra til utvikling i lokalsamfunn, så må vi også gi støtte til utdanning. Derfor er det veldig kjekt at NMS nå har begynt å gi støtte til nettopp dette her i Thailand – skolegang. Det gjør vi gjennom prosjektet «Sterke og trygge familier» og skolestipender som deles som en del av prosjektet.
Del Facebook Twitter E-post

Endelig kunne vi arrangere leir igjen! Cirka 100 spente barn og unge fra hele landet deltok på «Sterke og trygge familier»-prosjektet sin leir for stipendelever nå i oktober. Den ble holdt på Immanuelhjemmet i Phibun (Nord-Øst Thailand). Noen hadde kjørt i hele 25 timer for å delta på leir!

Stikkord for leiren: Felleskap, glede, utdanning og Guds kjærlighet.

Kjekt på leir

Etter å ha blitt installert på det gamle skoleinternatet (Immanuelhjemmet) var det full aktivitet alle dagene. Det var satt av masse tid til leker og konkurranser. Thaiene elsker å leke! Så lek og moro ble det mye av. Kirken hadde fått låne et sportsanlegg i nærheten. Der arrangerte de både sekkeløp, fotballkamp og andre sportsaktiviteter. Førstehjelpskurs med Madagaskar-misjonær doktor Rova var det også satt av tid til. En tidligere flyvertinne satte ord på viktigheten av en god utdannelse og delte sine erfaringer fra tiden hun jobbet i Thai Airways, og tidligere stipendelever delte av sine erfaringer. En formiddag var satt av til «community work». Leirdeltakerne ble delt inn i grupper og sendte de til ulike plasser i nærmiljøet for å vaske og rydde.

Barbecue

Alle som har vært i Thailand vet at mat er viktig, og en av kveldene lagde de «restaurant» på plassen utenfor skoleinternatet. Der hadde de barbecue, levende musikk og mye gøy!

Skolestipend

NMS gir støtte til skolestipend, noe som gjør det mulig for barn fra fattige familier til å ta en utdannelse. NMS var også med å støttet denne leiren, og var med å bidra til at 100 barn fikk mulighet til å bli inspirert, oppleve felleskap, glede og Guds kjærlighet disse dagene i oktober.

Tusen takk for at du er med å støtter arbeidet vårt i Thailand.

(Alle bilder er tatt av Vinai Ta-arse)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp