Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

To inspirerende møter i Thailand

Del Facebook Twitter E-post

Som mennesker har vi et forvalteransvar overfor skaperverket. I NMS’ arbeid i Thailand støtter vi, blant annet, et prosjekt som nettopp har som mål å ta vare på skaperverket.

Thailand-misjonær Knut Hallen besøkte tidligere i september to steder i Chiang Rai-området nord i landet hvor han, sammen med kollega Atsadawut, fikk oppleve to gode eksempler på Creation care (forvalteransvar for skaperverket) og Use your Talents (bruk talentene dine). En gruppe som for tiden gjennomgår opplæring i Use your Talents-metodikken var også med.

Knut Hallen skriver følgende om besøkene.

7. september

«I dag har vi vært i «Edens hage». Intet mindre. En økologisk gård på 40 Rai (1 Rai 1600 kvadratmeter) hvor eier og bonde har en visjon stavet i navnet «Eden». I starten satte Gud oss til å forvalte skaperverket i Edens hage. Vichai Djaroen og hans familie har virkelig lagt ned mye innsats i dette over ti år. De første tre årene var harde, men så begynte arbeidet, sammen med naturen, å bære frukter. Vi har lært mye om å «bruke det vi allerede har». Jeg vil på det varmeste anbefale dette stedet for kortere eller lengre opphold.»

 

9. september

«I dag ble vi invitert til Dr. Chis’ gård, hjem og læringssenter. Det var virkelig et fascinerende besøk. Dr. Chi har en doktorgrad i uformell læring og dedikerer tiden sin til akkurat det. Her lever han ut «Naturlig jordbruk» på en flere mål stor tomt han arvet fra sin far. Her underviser han folk og grupper som er interessert. Han er nesten selvhjulpen med fisk, kylling, egg, ris, grønnsaker, myriader av urter, solceller, vann fra himmelen som han vet hvordan han skal beholde og bruke og så videre. Han bruker kun 1000 Baht, som tilsvarer rundt 30 euro (350 norske kroner) per måned. Resten kommer fra jorden og elven. Selv sier han det er vår plikt som mennesker å ta vare på jorden. Da vil naturen få ting til å gro og gi frukt. Dr. Chi har en lidenskap for «Creation care» – forvaltning av skaperverket – og ønsker å vekke samfunnet til å se viktigheten av og skjønnheten i å ta vare på og spille på lag med naturen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp