Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Godt nytt liv

Her kommer vi med en hilsen fra arbeid vi står i i Thailand for NMS, i den lutherske kirka her. Vi er Jeed, Olav, Jonas, Oskar og Sara og har nå tjenestegjort i Udon Thani i nordøst i snart to år, tidligere har vi tjenestegjort i Ubon og Mukdahan.
Del Facebook Twitter E-post

Denne uka er det thailandsk nytt år, Songkhran. Vi har nettopp feiret at livet seiret over døden i  påsken og at nytt liv gror. For liv er vann nødvendig, og i Songkhran er det nettopp vannet som markeres. Vi deltok i år på en tradisjonell Songkhranfeiring nord i Loei-provinsen, der Thailand og Laos åpnet grensen og gikk sammen om å lage en bro av bambus over den lille grenseelven for å markere fellesskapet sammen. Denne ene dagen i året kan en vandre fritt frem og tilbake mellom landene og møte venner og kjente på den andre siden. Kanskje får en også noen nye venner. Dagen begynte tidlig med prosesjon, så høytidelig åpning, dans, musikk, konkurranser, på land og i vann. Derfor sier vi nå rett etter påsken: Godt nytt thai og lao nyttår!

Påsken har tradisjonen tro vært årstiden for dåp, siden den tidlig kirken. I påsken ble flere døpt i den evangelisk lutherske kirka i Thailand. Siden vi kom for snart to år siden har 30 voksne og barn blitt døpt i de lokalmenighetene vi tjenestegjør, og mange har kommet til kirka for første gang.

Fra før har vi et spesielt forhold til Barnas kirke i Phibun, som nå har vært en kirka for, av og med barn i over syv år. Vi ønsket å bidra til å skape flere Barnas kirker, i det minste løfte opp barne- og ungdomsarbeid andre steder i Thailand.

Vi tjenestegjør i to lokalmenigheter i Udon-provinsen og en menighet i Buriram-provinsen. Det er fint å kunne jobbe både lokalt, og også litt nasjonalt som vi gjør.

I den ene menigheten hadde ikke barna og søndagsskolen noe sted å være. De møttes bare ute på plassen foran kirka. Menigheten ønsket å få en egen plass til barneaktivitetene og har bygget en paviljong på dugnad, med litt støtte til materialer fra NMS, Norge og Barnemenigheten på Ræge i Sola. Paviljongen stod ferdig for noen uker siden, og søndagsskolen bruker den nå hver uke. Den brukes også av andre enn Søndagsskolen. Andre steder sitter vi gjerne på matter på bakken når vi samles for å dele Guds ord.

I Buriram har aktivitetene for barn og unge fått et løft, Jeed er der fire dager hver måned, og får god kontakt med de unge.

Vi er med og arrangerer små leirer og retreat, hvor en møtes for å bygge fellesskap og bli bedre kjent med Gud og hverandre. Vi har også tatt med ungdommer for å bli kjent med andre kirker, for å vise at kristne er flere enn bare dem som kommere i den lille lokalmenigheten hjemme, og at en kan oppsøke kirker andre steder hvis en f.eks. må flytte for å studere eller arbeide et annet sted.

Nå i april er det sommerferie på de thailandske skolene, og det er tiden for leirer, slik som de flotte sommerleirene mange av dere er engasjert i. Leir er viktig for barn og unge, de møter unge fra andre kirker og mange opplever å bli utfordret til å ta noen nye steg i troen og kanskje ta noen viktige valg for livet. Vi har vært med på to Impulsleirer. Det er flott å arbeide mye med barn og unge, som ikke bare utgjør fremtidens kirke, men som er kirka i dag. Det handler om å gi opplevelser for livet, som kan bety noe for livsvalg og troen på Gud og seg selv. Det handler mye om relasjoner og å være med på å skape trygge barn som opplever Guds kjærlighet i livet. Det starter tidlig i livet, og det handler om å gi barn tro. Tro på Gud og seg selv, tro på at de kan og gi mot. Da vil de selv søke Gud i Bibel og bønn, som denne lille jenta i en av lokalmenighetene, i tro på at Gud hører og kan hjelpe, selv lille meg med det jeg strever med og fylle meg med Guds kjærlighet og omsorg. Det er det livet som misjonærer handler om, å få dele dette videre, til stadig nye mennesker.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp