Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Foto: Privat / Taweep Oiwan, avtroppende biskop Amnuay Yodwong og påtroppende biskop Chanda Saiyota Last ned

Ny biskop i Den lutherske kirken i Thailand

Pastor Chanda Saiyotha valgt til ny biskop i Den evangelisk-lutherske kirke i Thailand (ELCT).
Del Facebook Twitter E-post

Den evangelisk-lutherske kirke i Thailand (ELCT) , som er vår partnerkirke, har nylig avholdt sin årlige generalforsamling. I år var det også valg av nytt kirkestyre og ny biskop.

Under generalforsamlingen ble 41 år gamle Chanda Saiyotha valgt til ny biskop og tar over etter biskop Amnuay Yodwong. Han er den første biskopen i den lutherske kirken i Thailand som er andregenerasjons medlem av kirken. Han vil bli innviet som biskop søndag 8. mai. Pastor Saiyotha vil lede en luthersk kirke med menigheter i det nordøstlige og nordlige Thailand samt hovedstadsområdet Bangkok. I tillegg til menighetsarbeidet har kirken et omfattende diakonalt arbeid og driver med teologisk opplæring.

Pastor Saiyotha blir kirkens sjette biskop. En biskops funksjonstid er fire år og samme person kan velges for to påfølgende perioder. Den kommende perioden blir pastor Saiyothas første. Under generalforsamlingen ble seks medlemmer valgt inn i kirkerådet under biskopens formannskap. To av kirkerådets medlemmer som nå er valgt, ble valgt inn for første gang. En markering av innsettelsen av biskopen og kirkerådet vil bli holdt i begynnelsen av mai.

Før han ble valgt som biskop, tjente pastor Saiyotha sist som pastor i «Immanuel Lutheran Church» nær havnen i Bangkok og slummen til Khlong Toey. Han har en bachelorgrad i teologi fra «Lutheran Institute of Theologial Education» i Bangkok (nå kalt Det lutherske seminar i Thailand). Siden den gang har han fullført en mastergrad i teologi ved «Bangkok Institute of Theology» og en mastergrad i teologi ved Det lutherske seminar i Hong Kong. Han ble ordinert som pastor i 2011. Hans ektefelle, Pranee Saiyotha, jobber ved Immanuel musikkskole. Paret har en 12 år gammel sønn.

Den evangelisk-lutherske kirke i Thailand ble stiftet i 1994. I tillegg til NMS, samarbeider kirken med den finske evangelisk-lutherske misjon (FELM), lutherske kirker i Hong Kong (ELCHK), Singapore (SCS), Madagaskar (MLC), Taiwan (TLC) og Australia (LCA), og Kinki-kirken i Japan (ELKCJ).

Vi gleder oss til samarbeidet!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp