Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Forberedelser av studentutveksling til Thailand godt i gang

Del Facebook Twitter E-post

15. mars møtte Merete Hallen, seksjonsleder i Asia; Sunitra Tuangjaruwinai, feltkoordinator for Thailand/Mekong og Darunee Tipvarakankuhn, studiekoordinator, representanter fra Thammasat Universitet i Bangkok for å diskutere utveksling av sykepleierstudenter mellom Universitetet i Stavanger og Thammasat i Bangkok.

Bakgrunnen for samtalene som har vært mellom NMS Exchange, UiS og Thammasat er at UiS i mange år har sendt studenter til Madagaskar. Da NMS begynte å tilby praksisplasser for sykepleiestudenter i Thailand høsten 2021 gjennom NMS Exchange, ønsket UiS å gi dette tilbudet til sine sykepleiestudenter

Selv om møtet med Thammasat var fruktbart, så dukket det opp noen utfordringer under møtet: Universitetet tillater ikke at studentene har pasientkontakt, de får kun observere. Så UiS har sagt at de må gå noen runder for å se på hvilke områder UiS og Thammasat kan samarbeide på i fremtiden – kanskje det er mest aktuelt på masternivå.

– Selv om ikke noen avtaler er underskrevet enda, er det likevel noen muligheter her for fremtiden – og gøy at NMS har vært med å bidra til dette potensielle samarbeidet mellom UiS og et av de høyest rangerte universitetene i Thailand, sier leder for NMS Exchange, Siri Nyen.

 

Bilder fra Facebook-siden til Faculty of Nursing, Thammasat University (คณะพยาบาลศาสตร์ มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp