Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

God Jul og Godt Nytt År

Kjære Thailand-støttespillere. Tusen takk for at dere er med og bekjemper urettferdighet, utrydder fattigdom og deler troen på Jesus her i Thailand.
Del Facebook Twitter E-post

 

Nå nærmer det seg Jul og juleferie. De fleste kirkene har hatt julefeiringene sine allerede, selv om feiringene har vært annerledes i år enn tidligere pga pandemien. I Thailand gleder vi oss over at de er godt i gang med vaksineringen, og at koronasmitten er på vei nedover. Portforbudet på kveldene/nettene, som varte i mange måneder, gjelder ikke lenger. Skolene har begynt å åpne igjen, vi kan delta på gudstjenester og vi kan på nytt samles for å dele et måltid på en restaurant. Utenlandske turister er atter en gang velkomne til «Smilets land», selv om det er en del papirer som må fylles ut og godkjennes først. Thailandske strender og naturen her er vakrere enn noen gang, etter en lang periode uten turister . Da familien min i vår besøkte turistøya Koh Tao i Sør-Thailand, var det som å svømme i et akvarium. Korallrevet var vakkert og levende, med tusenvis av fargerike fisker. Men Thaiene er fortsatt bekymret, og de er redde for å bli smittet av korona. Munnbind, alkoholspray og febermålingsapparater på skoler, i butikker og i offentlige bygninger vil nok være vanlig i lang tid framover.

En rapport fra Unicef forteller at koronapandemien har hatt stor, negativ påvirkning på økonomien og folks liv. Mange har mistet jobb og inntekt –noe som dessverre har ført til økt fattigdom.

Her på Lovsangshjemmet gleder de ansatte seg til å åpne barnehagen igjen. Under nedstengningen har barnehagen blitt pusset opp, og mye er gjort for å imøtekomme smittevernstiltakene fra myndighetene. I skrivende stund er ikke åpningsdatoen bestemt. Lærerne våre har gjort det de kan for å følge opp barna og familiene, både gjennom telefonsamtaler og meldinger. De har også lånt ut leker og undervisningsmateriell, og delt ut mat og annet nødvendig utstyr til familier som har hatt det ekstra vanskelig.

I sommer gjennomførte Diakoniavdelingen og Lovsangshjemmet, i samarbeid med områdelederen, en stor matutlevering. Da delte vi ut pakker med tørrmat, matolje, egg og vann til alle de cirka 300 husstandene i Lovsangshjemmets nabolag. Nå i desember er vi på Diakoniavdelingen i gang med en ny stor matutlevering i samarbeid med kirker i ELCT (Den Evangelisk-Lutherske kirke i Thailand). Nesten 800 pakker med tørrmat og andre nødvendige matvarer vil bli delt ut. Dette kan vi gjøre fordi NMS har gitt oss tillatelse til å bruke ubrukte midler fra Lørdagsklubb-prosjektet, som dessverre har måttet holde stengt i år. Det samme gjelder lekmannsopplæringen i Ubon og i Chiang Rai, hvor ubrukte midler brukes på matutdeling til mennesker som har det ekstra vanskelig, i menigheten sin og i nabolaget sitt.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp