Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

«Lurt» av misjonæren

«Misjonæren lurte meg» Det sier presten i Immanuel kirke mens han smiler bredt. Chanda har vært prest i Immanuel kirke i 16 år og kan ikke tenke seg en bedre menighet å være prest i. Sånn har det ikke alltid vært.
Del Facebook Twitter E-post

Chanda sammen med familien sin

Tidligere misjonær Dag Johannessen- var prest i Immanuel kirke på det tidspunktet Chanda var student ved LST, ELCT sitt presteseminar. (ELCT er NMS sin partnerkirke i Thailand). Dag hadde lagt merke til denne livlige studenten og spurte han om han ville jobbe i Immanuel i sin praksisperiode. Dag fortalte han om den flotte kirken, om alle de fine menneskene og hvor kjekt det var å jobbe der. Chanda husker godt sitt første møte med kirken og menigheten.

Immanuel kirke- ligger i et fattig område, og Chanda likte ikke det han så; folk var dårlig kledd, de snakket et stygt språk, og det var ikke noe system, syntes han. Men siden det var misjonæren som hadde spurt så turte han ikke å si nei til oppgaven. Gradvis begynte han å trives i menigheten, og ble etterhvert veldig glad i menneskene der. I dag takker han Gud for at Han forandret hjertet hans, og misjonær Dag for at han «lurte» ham. Immanuel menighet er den nest eldste i den Evangeliske Lutherske kirken i Thailand. I starten lå NMS sitt kontor der. NMS-misjonærer har helt fram til nylig vært engasjert i menigheten. Dag og Solveig Johannessen tilhørte menigheten i mange år, og Chanda gir dem mye av takken for at menigheten i dag er levende og selvstendig.

Øving i de nye lokalene

Immanuel musikkskole-  er en viktig del av menighetsarbeidet, og da Immanuel daghjem flyttet til Lovsangshjemmet i fjor, fikk kirken mulighet til å utvide skolen. Nå har Immanuel musikkskole en hel etasje i kirkebygget, og har gode øvingsforhold. Immanuel musikkorkester, som Solveig startet i sin tid, har utviklet seg til å bli et anerkjent orkester, som stadig er å se på TV. Mange lar seg berøre av den flotte musikken og historien bak. Alle barna som spiller i orkesteret kommer fra et av de fattigste områdene i Bangkok, fra området hvor Immanuel kirke ligger.

 

 

Matutlevering ved Immanuel kirke

Masterstudier i Hong Kong- Chanda kom for vel et år siden tilbake til Thailand etter å ha tatt masterstudier I Hong Kong. Han kom tilbake med ny kunnskap og mange ideer. Han brenner for kristen utdannelse og ønsker at ELCT skal samarbeide med andre kristne utdanningssteder, slik at kommende prester får en solid utdanning. Han ønsker å styrke ungdommen, la de unge få mer ansvar i kirken. Chanda er også veldig opptatt av menighetsdiakoni. At menigheten skal se at diakoni har en naturlig plass i kirken. Immanuel kirke skal samarbeide med diakoniavdelingen når det gjelder prosjektet «Sterke og trygge familier».

 

Påskeforbredelser- Nå er menigheten i full gang med påskeforberedelser. Chanda har i år tatt initiativ til en YouTubekampanje i fastetiden. Han kaller den «40 Dager, 40 Ord og 40 Bønner». Han ønsker at flere i Thailand skal bli kjent med påskebudskapet, og han ønsker at flere skal bli kjent med den Evangeliske Lutherske Kirke. I påsken er det mange markeringer i kirken. De avsluttes med en oppstandelsesgudstjeneste på påskedag. Da er kirken pyntet til fest, det er thaidans og skuespill, festmåltid og den tradisjonelle påskeeggjakten. Masser av kokte egg er gjemt rundt omkring i gudstjenesterommet, og etter at gudstjenesten er ferdig starter en ellevill jakt etter alle eggene.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp